Cum să mănânci dulce și să nu te îngrași: biscuiții fără ouă și praf de copt

Biscuiții fără ouă și praf de copt sunt alternativa perfecta la dulciuri! Daca ai chef de ceva dulce si care sa nu te ingrase, atunci aceasta este cea mai buna reteta pe care o poti gasi de desert, deoarece nu contine multe calorii! In plus, prezinta marele avantaj ca sunt rapid de facut și  au si un gust foarte bun!

Sursa foto: http://bucatarul.tv
  • Rețeta de biscuiți fără ouă și praf de copt!

Ai nevoie de urmatoarele:

  • 250 grame unt la temperatura camerei
  • jumătate de pahar zahăr pudră
  • 1/3 pahar ulei
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3-4 pahare de făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Este foarte usor de facuta!

Mai intai, iei untul si-l bati alaturi de zahărul pudră într-un bol, dupa care introduci amidonul, 2 pahare de făină și se amestecă intreaga compozitie cu o lingură. Al treilea pahar de făină se pune peste suprafața in care se va framanta aluatul și, daca consideri ca mai trebui, mai torni inca un pahar. Iei aluatul si-l imparti in 3 in proportie egala, iar din fiecare parte se rulează câte un cilindru, iar cilindrele se taie în bucăți mici de aluat. Le faci forma de copt și le introduci in cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru un sfert de ora.

  • Se potrivesc de minune alaturi de un vin, ceai și cafea

Nu uitati un lucru esential: in prima etapa a prepararii se poate utiliza un mixer ca sa amesteci mai usor alimentele din compozitia bolului, dar de la cel de-al doilea pahar de făină incolo trebuie sa folosesti numai lingura.

Dupa ce s-au copt la cupotr, le iei si le “murdaresti” prin zahărul pudra și incepi sa le mananci imediat dupa, dupa ce sa racesc putin. Persoanele care iubesc sa aiba la masa un vin fiert, ceai sau cafea vor fi bucurosi sa afle ca acest preparat se potriveste perfect cu acestea. Se poate utiliza si ciocolată de menaj topită. Sunt cei mai buni dimineata si la masa de pranz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *