Telekom crește prețurile la abonamente, alături de DIGI!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Telekom a transmis un comunicat prin care isi informeaza clientii ca va creste prețurile, in curand. Principalul motiv sunt cresterile cheltuielilor.

Telekom a transmis ca va creste preturile la serviciile oferite de companie, deoarece propriile cheltuieli legate de furnizarea serviciilor de comunicații au crescut. Asta inseamna ca toate valorile abonamentelor din portofoliul fix şi mobil, pentru clienţii rezidenţiali şi de business, urmeaza sa fie majorate. Plafonul de pret urmeaza sa se aplice de la data de 15 aprilie 2019.

Prețul Telekom aplicat la orice serviciu fix (voce fixă, internet, TV) și la orice abonament mobil, pentru clienții rezidențiali, va creste cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fără TVA), in jur de 2 lei. Noua crestere nu va fi si in cazul opțiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe.

Clienții business vor avea parte de un anunt, totodata, in care vor fi informati despre modificarile contractelor.

Telekom este al doilea operator din România care a crescut prețurile, după grupul Digi | RCS-RDS..

Majorarea prețurilor la Digi | RCS-RDS și Telekom vine pe fondul modificarile legislative, mai exact OUG 114, care contine si „taxa pe lăcomie”. Ordonanța a fost emisa si intr-un context nefavorabil, intrucat va fi organizata in perioada urmatoarea licitația pentru licențe 5G, adica si mai multe cheltuieli pentru companii. Telekom nu are cele mai bune situatii economice de pe piata.

ANCOM anuntase, inca din luna decembrie a anului trecut (anunt facut de fostul premier Sorin Grindeanu, care era si coducatorul institutiei atunci), ca, in cazul in care Ministerul de Finanțe va aplica un tarif de monitorizare la un nivel fix de 3% pe cifra de afaceri în telecom, atunci acesta ar trebui sa aiba in vedere ca tocmai aceasta prevedere ar contravine regulamentelo UE. ANCOM propusese

„să se determine anual, fără a depăși 3%”, în OUG 114 privind „taxa pe lăcomie”,

publicată în 29 decembrie în Monitorul Oficial, Guvernul tot a stabilit, in final, un tarif fix la 3%.

Nu s-au aplicat acestor taxe si serviciile poștale și de curierat, sector în care statul, prin Poșta Română, este cel mai important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: