Vrei o nouă viață? Poți începe una în Elveția, pe gratis!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Locuitorii din cătunul Albinen, în cantonul elveţian Valais, au decis sa plateasca cu propriile lor venituri pentru aplicarea unor masuri, care sa opreascas satul lor sa se depopuleze.

În Albinen mai sunt numai 240 de oameni, e asa de grav, incat numarul de copii din sat este cu mult prea scazut pentru ca scolile sa mai existe, de aceea au si fost desfiintate! Localnicii se lupta acum, prin intermediul primăriei, pentru a opri disparita satului, singura lor posibilitate fiind să dea bani familiilor cu copii care doresc sa se mute in Albinen.

Adica, ce inseamna toate astea? Pai localitatea va da 25 de mii de franci elveţieni (cam 100.000 lei) pentru fiecare adult şi 10.000 euro pentru fiecare copil pe gratis, fara nicio dobanda sau banii inapoi, considerand-o un fel de „primă de instalare”. Prin urmare, o familie care are doi copiii ar avea venituri de 70 de mii de franci nerambursabili. Desigur, trebuie sa va conformati termenilor impusi de ei, adica: cei care vin trebuie sa aiba mai putin de 45 de ani, să nu paraseasca satul minim 10 ani şi să achizitioneze sau să construiască o proprietate în sat în care să locuiască.

„E o investiţie în viitorul nostru”, declara primăria, care doreste prin aceasta sa se redeschida scoala din sat. De asemenea, tot acestia au intentia de a forma un fond anual de 100.000 de euro pentru a atrage cat mai multi oameni.

Satul are un peisaj superb si se afla la o altitudine de 1.300 de metri, desi nu prea are locuri de munca, insa faci doar jumatate de ora cu maşina pana in oraşul Sion şi staţiunea Leukerbad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: