Volkswagen lansează un nou concept de mașini autonome

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Volkswagen, cunoscutul producator de masini, a anuntat printr-un comunicat de presa ca urmeaza sa lanseze un nou concept de autovehicul modern (sau supramodern) in China. Inovatia ar contine dotarile unei adevarate locuinte, precum un dormitor, actiunea ta de sofer fiind inlocuita de un robotel. Aceasta va fi, desigur, electrică și autonomă de nivel 4.

Volkswagen anuntase, acum mai multi ani, despre noul sau concept, care presupunea o nouă gamă de automobile, acestea pregatindu-se sa fie cele mai tehnologice masini de pana acum, denumita generic: familia ID. Toate tipurile de autovehicule din aceasta categorie vor fi electrice și dotate cu cel mai tehnologic sistem de conducere autonomă.

In familia ID au inceput sa intre din ce in ce mai multi producatori de masini, care mai de care venind cu idei si mai nebune, insa evenimentul pe care il asteapta toata lumea an de an este cel de la Salonul Auto de la Shanghai, care se va intampla pe data de 16 aprilie, unde vor fi prezentate si modelele ID. ROOMZZ, un autovehicul in care vei putea dormi in timp ce masina te conduce la serviciu de dimineata!

Este discutabil cati dintre noi ar avea curajul sa conduca fara sa conduca, de fapt, si sa lase robotelul sa faca toata treaba (cine stie daca nu vei plati CASCO in fiecare zi :)). Stati linistiti, insa, pentru ca autonomia de nivel 4 inseamna ca ai nevoie, intotdeauna, de un sofer in masina, pentru cazurile de urgenta, in care robotelul nu se poate adapta la conditiile de sofaj.

Acuma ajungem si la problema noastra: asta este si motivul pentru care Volkswagen nu a reusit nici dupa atatia ani sa implenteze un astfel de produs pe piata, in schimb, face numeroase testele pe noilor sisteme de conducere autonomă. 5 modele e-Golf au fost deja dotate si testate in acest sens, cu acest tip de tehnologie.

Producatorii germani nu au uitat sa mentioneze si un mic “handicap” al sistemului autonom nivel 4 si anume posibilitatea de a conduce masinile de acest gen numai in zonele special amenajate pentru acest tip de trafic, precum autostrăzile sau cartierele cu trafic mediu, sau când esti blocat în trafic si trebuie sa faci “mersul piticului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: