Metro vrea să vândă hypermarketul Real. Cine sunt cumpărătorii?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Retailerul german cash&carry Metro s-a pus la aceeasi masa cu investitorii imobiliari Redos pentru vânzarea hypermarketurilor Real, a dupa cum a informat firma printr-un comunicat de presa. Deocamdata, cei doi giganti se afla doar in faza de discutie.

Metro s-a restructurat foarte mult in ultima perioada, restrangandu-si administratia prin renuntarea la magazinele Kaufhof și distantandu-se de grupul electro- IT Ceconomy. Lantul de magazine a dorit de mai multe ori sa scape de rețeaua de hypermarketuri Real, care raporta vânzări anuale de 7 miliarde de euro, dorind sa redirectioneze, astfel, cu noile sume castigate in piata din Germania, unde se lupta cu discounterii Aldi și Lidl.

Faza de discutii cu Redos va dura cam pana la sfarsitul verii, dupa cum a anuntat Metro. Contractul de vânzare presupune o achizitionare totala a magazinelor Real către Redos, Metro pastrand din acestea numai 24,9% din acțiuni și cu posibilitatea de a vinde doar dupa 3 ani.

Principalele probleme care au loc in cadrul acestor negocieri este stabilirea strategiei pentru viitorul celor 279 de magazine Real, 65 din acestea  fiind in proprietatea directa a Metro.

Rețeaua Real are in total 279 de magazine și 34.000 de angajați. Vânzările în anul financiar 2016-2017 au fost cu 3,1%, până la 7,2 miliarde de euro.

Grupul german Metro a venit pe piata din Romania inca din anul 1996, cand prima unitate comerciala a fost construita. In urma cu doi ani, pe la inceput, Metro a vândut ultimele 4 hypermarketuri Real pe care le mai avea in tara noastra către firma Terazone Enterprises Limited.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: