RO WINE. CONCLUZII. SAU ÎN LOC DE CONCLUZII

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

RO WINE. CONCLUZII. SAU ÎN LOC DE CONCLUZII

 

Rowine s-a încheiat ieri. Putem purcede la o analiză atentă sau la una impresionistă. Sau le putem împleti. Putem chiar fi răi. Adică exigenți. Putem privi din orice unghi. Putem emite verdicte. Propriile noastre verdicte.

S-a încheiat cel mai mare festival de vin din România? Privit din anumite unghiuri, am spune că da. Din altele, poate, nu. Un exemplu: prin prisma tradiției. Din unghiul tradiției, nu: VINVEST este cel care, de cam 16-17 ani, duce trena aici. Nimeni nu se poate lăuda cu o longevitate mai mare.

 

Să recapitulăm. În primul rând, cantitativ: 74 DE CRAME PREZENTE. Este o cifră. Poate nu chiar un record, dar undeva pe aproape.  Apoi, aleatoriu. Cea mai bună reuniune de soiuri: de pildă, cea mai bună selecție de MALBEC. Chestia asta cu MALBECUL poate fi numai un exemplu. De fapt, ce vreau să spun cu asta: că, uite, fie și pe soiuri, luat ALEATORIU, festivalul are o însemnătate. Contează în economia experienței noastre enologice. Iarăși, numărul de producător de vin contează: peste 90 de producători. Din 8 (opt) țări. Dintre acestea  3 (trei) aparțin de lumea nouă a vinului.  Ca durată/timp de expunere, festivalul a fost deschis, doar două zile (organizatorii se pot gândi la mai mult, măcar pe viitor??), la sfârșitul săptămâni trecute, pentru cea de-a patra ediții din București, după ce a debutat, anul trecut, și în fața publicului clujean. Această ediție va fi cea mai mare de până acum, aducând laolaltă 90 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania,  Franta, Argentina, Noua Zeelandă și Uruguay.

  • UNELE NOUTĂȚI ALE ORGANIZATORILOR

În premieră, o zonă extinsă a festivalului va fi dedicată pieței gourmet, vizitatorii având ocazia să guste de la zacuști și produse de vânat tradiționale la prosciutto și foie gras de cea mai bună calitate. În cadrul zonei gourmet vor fi organizate, de asemenea, sesiuni de live cooking cu unii dintre cei mai apreciați chef-i din România.

Adresându-se în primul rând pieței HoReCa, festivalul va permite în premieră accesul gratuit al angajaților și angajatorilor din industrie, în baza înregistrării online prealabile. Iubitorii de vinuri vor avea parte de o experiență unică și de foarte multe surprize, printre care și o zonă VIP, unde se pot întâlni cu peste 100 de vinuri super premium prezentate de specialiști de top în domeniu, dar și cu o selecție specială de Champagne.

  • AMBASADORI AI EDIȚIEI

Ambasadorii acestei ediții a RO-Wine sunt trei suporteri deja cunoscuți ai vinului românesc Virgil Iantu si Alina – Maria si Nicolae ai Romaniei, care vor invita publicul sa deguste cele peste 350 de vinuri premium și superpremium atent selecționate.

Specialiștii din industria ospitalității care vor vizita festivalul vor avea la dispoziție, pentru o mai ușoară explorare a universului vinului, prima ediție tipărită a Ghidului RoWine, un instrument util atât pe parcursul festivalului, cât și pentru utilizarea ulterioară în propriile restaurante și hoteluri.

Despre cei care organizează evenimentul:

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT) și Global Brand Ambasador Vinars Brancoveanu. Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești – “50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, Marinela este și inițiatoarea proiectului „The Wine Book of Romania” primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Liviu Popescu, co-proprietar Fratelli Group, recunoscut de mai bine de 15 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa, cu o experiență de 20 de ani în domeniul ospitalier.

Parteneri: Banca Transilvania, Grupul CEZ România, Alexandrion Group, Selgros România, AQUA Carpatica, Chef & Sommelier, Caro Hotel, Phoenix Media, BlackCab.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: