Prajiturile ambalate sunt mult mai consumate decât cele făcute în casă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Românii sunt printre cei mai mari “mancai” (glumim!) de prăjituri, mai ales cele preparate in casă și cele luate la bucată de la cofetărie. Nu ar fi rau acest lucru (desi depinde din ce perspectiva privesti, desigur), daca statisticile nu ne-ar arata ca tindem sa consumam mai multe prajituri ambalate decat cele home-made. De aceea, mini-prăjiturile ambalate individual prezinta o frecvență medie de consum de două ori mai mare fata de dulciurile realizate în casă – conform unui studiu proiectat pentru Progresiv de către compania de cercetare Kantar TNS.

Ulterior analizei cu privire la felurile de prăjituri consumate de catre ai nostri din mediul urban pe o perioada de 3 luni din 2019, s-a concluzionat ca aproape 2/3 din respondenți (64%) au declarat ca continua sa consume cele facute în casă, pe primul loc aflandu-se prajiturile din aluat, cum sunt clătitele ori gogoșile, și cele cu blat și cremă, dar și pandișpanurile, plăcintele și tartele cu fructe. Totodata, s-a evidentiat si ca stilul de viata sanatos din ce in ce mai adoptat de catre romani au influentat masiv topul vânzărilor de prăjituri ambalate. Prin urmare, studiul Kantar TNS ne mai dovedeste ca 3 din 10 persoane aleg mini-prăjituri ambalate la cutie sau comercializate în pachet multi-pack, un sfert dintre consumatori aleg mini-prăjiturile ambalate individual și același procent este pentru prăjiturile mari ambalate individual (porțiile de familie). In plus, mini-prăjiturile ambalate individual sunt mancate, în medie, de 6,7 ori pe lună, în timp ce prăjiturile preparate în casă prezinta o frecvență lunară medie de consum de 4 ori. Numai 2% dintre participantii la studiul Kantar TNS au spus că nu au mancat prăjituri în ultimele trei luni.

  • Motivul pentru care au crescut in popularitate asa mult prăjiturile ambalate

Respondentii ne-au aratat ca persoanele care prefera mini-prăjituri ambalate au un motiv intemeiat pentru care le aleg: sunt mai ușor de găsit (7 din 10 au raspuns astfel); ușurința în a le consuma on- the-go (1/4). Familiile care au copii au avut acelasi raspuns;t diversitatea sortimentației (18%), prețul accesibil (15%), gustul mai bogat (14%) și noutatea din domeniu (5%). Cu toate acestea, multi au raspuns si ca este un adevarat răsfăț (menționat de 6 din 10); alte persoane consuma din formarea unei obisnuinte, de a manca ceva dulce dupa masa (4 din 10); dorinta de a-si astâmpăra foamea între mese – 9% dintre cei intrebati.

Studiul a mai demonstrat si o incidență de consum insemnata atat pentru prăjiturile cu blat și cu cremă, cu sau fară glazură (64%), cât și pentru cele care fac să recreeze gustul de acasă, precum rețetele tradiționale (58%). Cam jumate dintre oamenii intrebati au afirmat ca au mancat în ultima lună foietaje și croissante ambalate individual, pe cand 43% doar au mentionat prăjiturile pufoase simple. Prăjiturile cu blat și cu lapte, refrigerate, au fost consumate in ultima luna de cam o treime din locuitorii din mediul urban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: