OFICIAL: Profi a cumpărat câteva dintre magazinele Zanfir din Brăila

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Consiliul Concurenței a dat unda verde tranzacției dintre Profi Rom Food SRL si antreprenorii supermarketurilor Zanfir din Braila, prin care primii cumpara cele 2 locatii din Sud-Estul Romaniei ale acestora.

Obiectul tranzactiei nu erau prevazute initial in tranzacția gigantului Mega Image, care a cumparat la debutul lui 2019 magazinele Zanfir. Retailerul vrâncean cumparase inainte cele două supermarketuri din Brăila de la Carrefour.

Profi a terminat anul financiar trecut cu o cifra de afaceri de 5,91 miliarde de lei (circa 1,3 miliarde de euro). Precum am mentionat si in articolele anterioare, Profi este reteaua de magazine cu cele mai multe locatii in Romania, de aceea, nu e de mirare ca firma a anuntat ca in perioada imediat urmatoare (in 5 ani) vor sa aunga la 2 mii de magazine pe toata tara – adica de 2x mai mult fata de numarul existent – și atingerea unor venituri de 15 miliarde de lei, a anuntat Daniel Cîrstea, CEO Profi Rom Food.

In primavara aceasta, Mega Image a cumparat rețeaua de magazine Zanfir, care apartinea oamenilor de afaceri Lilieana și Vasile Zanfir. Tranzacția se referea la 10 unități comerciale detinute de retailerul vrâncean și a fost deja autorizata de Consiliului Concurenței. Zanfir este rețea de magazine cu cea mai mare traditie din zona Vrancei și a fost înființată în anul 1991. Totodata, in unele momente a fost chiar retaua cu cele mai multe magazine din Oltenia. extinsă rețea din regiune. Firma a raportat in urma cu doi ani venituri de 188 de milioane de lei, o majorare cu 31% in comparatie cu 2016 și un profit de cam 3 milioane de lei, cu 25% mai putin in raport de 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: