Malaysia Airlines s-ar putea să fie cumpărat de Grupul Air France-KLM

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Grupul Air France-KLM dorește să cumpere jumătate din acțiunile firmei Malaysia Airlines, pe când Japan Airlines vrea 25% din compania malaeziană.

Reuters a menționat că ofertele propuse de cele două firme fondului suveran Khazanah Nasional Bhd din Malaezia, în contextul în care acum câteva luni acesta, împreună cu guvernul de la Kuala Lumpur, au reluat proiectul de privatizare sau găsire a unui partener strategic pentru compania Malaysia Airlines.

Pe lângă interesul acordat de grupul Air France-KLM și Japan Airlines, companiile malaeziene AirAsia Group și Malindo Air au transmis propriile lor oferte pentru achiziția acțiunilor Malaysia Airlines.

Guvernul malaezian are pe masă în acest moment 5 propuneri de achiziție a companiei aeriene, a transmis luni prim-ministrul malaezian, Mahathir Mohamad. Acesta nu a menționat și persoanele interesate de achiziții.

În anul 2014 fondul suveran Khazanah Nasional Bhd avea undeva la 70% din compania aeriană dar la numai câteva săptămâni de la cele două tragedii ale Malaysia Airlines, dispariția misterioasă a zborului MH370 Kuala Lumpur – Beijing și doborârea zborului MH17 Amsterdam – Kuala Lumpur în Ucraina, a condus la cumpărarea a restului de 30% din acțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: