Ce a fost la WineMark 2019?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pe 10 iunie a avut loc evenimentul WineMark – prima conferinţă internaţională din România dedicată celor care doresc să descopere realizările remarcabile ale profesioniştilor şi ale celor cu experienţă în domeniul marketingului, comunicării şi educaţiei în industria vitivinicolă. Este evenimentul în care puteţi învăţa de la oamenii cu experienţă tehnici inovatoare de marketing, PR şi vânzări aplicabile în industria vinului, unde puteţi cunoaşte sau interacţiona cu experţi locali şi internaţionali, dar şi reprezentanţi ai producătorilor şi cramelor din România şi Moldova. Informaţii pe www.winemark.ro.

WineMark – cea dintai conferinţă care se adreseaza exclusiv marketingului şi comunicării din industria vitivinicolă a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti pe 10 iunie, între orele 9.00 şi 17.00

În România există sunt mai mult de 200 de crame care produc vinuri apreciate in rândul consumatorilor, care sunt, însă, puţin vizibile sau deloc, pe piaţa internaţională. Valoarea totală a exporturilor în anul 2018 a fost de aproximativ 18 mil de litri, cu o valoare totală a exporturilor de puţin peste 30 mil de EUR, desi tara noastra ocupa locul cinci de pe intreg continentul cu privire la suprafaţa cultivată cu viţă de vie, cu o producţie de peste 500 milioane de litri anual. Valoarea importurilor este dublă, cu o valoare de peste 60 milioane de EUR pentru peste 300 milioane de litri.

Reprezentanţii industriei de vin, ai domeniului HoReCa dar şi clienţii finali, consumatorii, au fost pe 10 iunie, la Teatrul Naţional din Capitala, eveniment care doreşte să ajute jucătorii din piaţă să transforme vinul în brand şi astfel, să poziţioneze vinul românesc în alegerile de consum la nivel internaţional.

Au participat, de asemeni, si 6 speakeri recunoscuţi în industria vinului la nivel internaţional, care au vorbit despre experientele lor vaste din domeniu.

Adam Teeter (fondator VinePair, Statele Unite), Steve Raye (Bevology, Statele Unite), sau Margaret Nolan şi Giles Darwin (Denomination, Marea Britanie/Australia) au discutat cu publicul despre marketingul digital, strategiile de intrare pe piaţa din SUA, designul de etichete, implementarea celor mai bune practici în poziţionarea preţurilor pe diferite canale de vânzare, conturarea celor mai eficiente campanii de branding şi vânzări. Aceste momente au fost alese cu atentie de organizatorii evenimentului pentru a-i ajuta pe participanti sa inteleaga mai bine cum isi pot vinde mai bine produsele din industire.

Astfel cum ne-au explicat si acestia:

“Am hotărât să organizam această conferinţă după 15 ani de expertiză în această industrie, deoarece considerăm că vinurile româneşti au deja un nivel de calitate ridicat, concurenţa este destul de mare dar e nevoie de această expertiză a specialiştilor astfel încât, să avem şi vinuri cu o prezentare mult mai bună pentru clientul final. Chiar dacă în ultima perioadă vinul este cerut din ce în ce mai mult pe mesele clienţilor din restaurante şi este o alegere şi pentru consumul acasă, în comparaţie cu consumul la nivel european şi internaţional suntem destul de departe”, a spus Simona Mardale, partener WineMark.

Au fost trimisi si oficiali ai celor mai mari crame romanesti din tara pentru a-si impartasi cateva dintre secretele lor profesionale. Conferinţa a evidentiat si importanta dezvoltării zonei de enoturism, o parte esentiala pentru succesul in vanzari, aratand cat de semnificativa poate fi, in acest sens, majorarea investiţiilor pe aceasta nisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: