Nu consuma următoarele alimente când consumi medicamente!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In general, dupa cum bine stiti, medicamentele nu se consuma decat daca este neaparat nevoie si la sfatul medicului.

Nici macar antiinflamatoarele nu se recomanda sa fie luate fara discernamant, intrucat majoritatea dintre acestea prezinta efecte adverse si te poti trezi cu alergii sau intoleranțe de care nici macar nu stiai. Totodata, pe prospectul lor sunt si scrise combinatiile de alimente care nu trebuie facute atunci cand sunt luate aceste medicamente. Unele alimente pot să afecteze modul de reacție al anumitor medicamente și pot duce la efecte secundare.

Mai jos sunt cateva dintre alimentele care nu trebuie combinate cu consumul de medicamente:

  • Bananele și medicamentele pentru hipertensiune.

Aceste tipuri de medicamente deja duc la o majorare a nivelului de potasiu din organism, iar o cantitate prea mare din aceasta substanta in organism poate duce la palpitații sau pot crește ritmul cardiac.

  • Grapefruit și medicamentele pentru colesterol. 

Sucul de grapefruit majoreaza nivelul acestor medicamente în sistemul circulator, adica, in final, va creste sansele de aparitie a reactiilor adverse. Mai mult decata atat, sunt numeroase studii care au dovedit ca combinatia acestui fruct cu medicația împotriva colesterolului poate conduce la dureri ale membrelor inferioare sau, uneori, umflarea lor.

  • Anticoagulantele și sucul de merișoare. 

Sucul de merisoare da nastere unui fenoment de subțiere a sângelui in cazul persoanei care consuma anticoagulante.

  • Laptele si antibioticele.

Laptele va ingreuna in cazul antibioticelor efectul. Astfel, calciul din lactate nu permite corpului să asimileze intr-o maniera corecta antibioticele, motiv pentru care ele nu o sa mai aiba acelasi efect asupra corpului.

  • Ciocolata neagră scade sau chiar distruge anumite medicamente.

In cazul a catorva dintre tratamentele prescrise pentru insomnii sau pentru depresie nu se recomanda consumul, pe acest timp, de ciocolată neagră.

  • Cafeaua distruge sau afecteaza efectul unor pastile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: