Ghidul de restaurante care a adus faimă internațională României

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
La gala Gault&Millau de la sfarsitul lunii iunie, de anul acesta, s-a lansat ghidul de restaurante pentru România. In acesta au fost incluse 275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) pentru editia de anul acesta, dicelmai important1orașe- 15de localuri au fost in premiera introduse, in comparatie cu editia din anul precedent. În totalrestaurantele diRomâniau primit 108 bonete, ceea ce conduce la o consacrare internationala in gastronomie pentru Romania.
Cel mai important premidi2019 a fost oferit lui Alexandru Dumitr(restaurantul Bistro  Ateneu, București)care a realizat scorul maxim dighidul de restaurantGault&Millau Romani201915,5 puncte și 3 bonete.  Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete : Baracca (Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).
Inca 8 categorii de premii au fost oferite, unele, pentru prima data tarii noastre: Marii bucătari de mâine, Femeia bucătar a anului, Bucătarii regionali ai anului, Terroir, Cofetar-patiserul anului, Echipa de servicii a anului, Trofeele POP și Promotorii gastronomiei românești.
  • 17 evaluatori români şi internaţionali au facut parte din juriu
Juriul a fost compus dintr-o echipa de 17 evaluatori, 15 fiind locali (cetățeni români și expați) și 2 internaționali.
Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția întro platformă globală care poate exprima clar  și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și  internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente.
Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare  puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii.declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România
„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în  România: acoperirnațională, un număr aproapdublde restaurante selectate, o crtere nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă  prezenței ghidului Gault&MillauîRomânifunionează și vcontinusă aducă rezultate semnificative pentru piața locală.”, a mai spus Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers  Gault&Millau România
Premiile Gault&Millau România 2019 sunt:
  • Bucătarulșef al anului | Chef of the Year
Alexandru DUMITRU  Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete
  • Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow prezentat de Nespresso
Andrei CHELARU  Fragment, 15 puncte & 3 bonete
Radu C.M. IONESCU  Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete
Roland SUCIU  Baracca, 15 puncte & 3 bonete
  • Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year, prezentat de S.E.R.V.E
Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă
  • Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year
Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG  Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă
Moldova, prezentat de Agricola InternationalClaudia BĂCĂUANU – Toujours, 12  puncte & 1 bonetă
Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP  the Artist 15, puncte & 3  bonete
Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI  Cabinet de Vin & Cocotte, 13  puncte & 2 bonete
  • Terroir prezentat de Nasul Roșu
Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă
  • Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year, prezentat de Nazzuro Aqua
Ana CONSULEA  Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă
  • Echipa de servicii a anului | Service of the Year, prezentat de Sezonul Franța – România
Echipa Baracca
  • Trofeele POP | POP Trophies, prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea
Mésange Fromagerie
Papila
Pizza Mania
  • Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy , prezentat de Budureasca
Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale
Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Gastro Art  Proiect editorial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: