Alimentul plin de nutrienți – bun și ieftin
După cum ne recomandă medicul nutriționist Mihaela Bilic, produsul pe care urmează aceasta să vi-l prezinte are o valoare nutrițională esențială. Mai important de atât este că nu costă mult!
„Conserva de sardine este un produs “3 în 1” cu o valoare nutrițională uluitoare, pe cât de banal și accesibil ca preț este- un concentrat de calciu, fier și Omega 3. Peștii mici sunt la baza lanțului trofic, mănâncă alge și concentrează ca nimeni alții acizii grași Omega 3.”
Avantaje:
- sardina este mai ales un pește sălbatic, pe multe conserve se află și zona de pescuit
- are Omega 3 mai mult decât în somon și nu există risc de contaminare cu mercur
- sursă de proteine complete de calitate înaltă, ușor de digerat și fără colagen
- dacă conserva e în sos tomat (mediu acid), crește absorția fierului
- este un produs fiert, care se poate mânca cu tot cu oase- sursă de calciu mai eficientă ca oricare supliment
Dezavantaje:
- dacă e în ulei (fie el și de măsline), puneți-o separat într-o lingură, pentru că doar una de ulei are 100 cal
- dacă e în sos tomat, important e să fie doar pește și roșii, în lipsa unor agenți de îngroșare, amidon sau zahăr.
Porția potrivită: 100g cu 170-190 cal și preț variabil de 3-8 lei. Ideal de combinat cu legume/salată pentru o masă de seară fără carbohidrați”, a scris medicul nutriționist pe Instagram.