„Conserva de sardine este un produs “3 în 1” cu o valoare nutrițională uluitoare, pe cât de banal și accesibil ca preț este- un concentrat de calciu, fier și Omega 3. Peștii mici sunt la baza lanțului trofic, mănâncă alge și concentrează ca nimeni alții acizii grași Omega 3.”

Avantaje:

  • sardina este mai ales un pește sălbatic, pe multe conserve se află și zona de pescuit
  • are Omega 3 mai mult decât în somon și nu există risc de contaminare cu mercur
  • sursă de proteine complete de calitate înaltă, ușor de digerat și fără colagen
  • dacă conserva e în sos tomat (mediu acid), crește absorția fierului
  • este un produs fiert, care se poate mânca cu tot cu oase- sursă de calciu mai eficientă ca oricare supliment

Dezavantaje:

  • dacă e în ulei (fie el și de măsline), puneți-o separat într-o lingură, pentru că doar una de ulei are 100 cal
  • dacă e în sos tomat, important e să fie doar pește și roșii, în lipsa unor agenți de îngroșare, amidon sau zahăr.

Porția potrivită: 100g cu 170-190 cal și preț variabil de 3-8 lei. Ideal de combinat cu legume/salată pentru o masă de seară fără carbohidrați”, a scris medicul nutriționist pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Raftul lui Bilic@Z4: Conserva de sardine Este un produs “3 în 1” cu o valoare nutrițională uluitoare, pe cât de banal și accesibil ca preț este- un concentrat de calciu, fier și Omega 3. Peștii mici sunt la baza lanțului trofic, mănâncă alge și concentrează ca nimeni alții acizii grași Omega 3? ✅ Plus-uri: -sardina este prin excelență un pește sălbatic, pe multe conserve e trecută și zona de pescuit -are Omega 3 mai mult decât în somon și zero risc de contaminare cu mercur -sursă de proteine complete de calitate înaltă, ușor de digerat și fără colagen -dacă conserva e în sos tomat (mediu acid), crește absorția fierului?? -este un produs fiert, care se poate mânca cu tot cu oase- sursă de calciu mai eficientă ca orice supliment ‼️Minus-uri: -dacă e în ulei (fie el și de măsline), scurgeți-o bine-fiecare lingură de ulei are 100 cal? -dacă e în sos tomat, atenție la ingrediente- să fie doar pește și roșii, fără agenți de îngroșare, amidon sau zahăr. ? Porția corectă: 100g cu 170-190 cal și preț variabil de 3-8 lei. Ideal de combinat cu legume/salată pentru o masă de seară fără carbohidrați?

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic) pe