Află cum faci sport SĂNĂTOS! Reguli esențiale pe care nu le știai!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Primul lucru pe care trebuie sa-l retii este ca, dupa antrenament, este crucial sa consumi apă plată. In nici un caz sa nu bei carbogazoase sau bauturi dulci. Din cauza continutului ridicat de zahar, ele te deshidrateaza, in loc sa te hidrateze.

Nu consuma alcool după ce te-ai antrenat intens sau după ce ai alergat, altfel te vei deshidrata si mai rau.

Dupa ce iti folosesti energia pentru a face sport, apare senzația de foame, pentru ca organismul trebuie sa-si recapete puterile, iar aici este foarte important sa-ti alegi alimente sănătoase. Dacă consumi mancaruri pline de calorii imediat după ce ai ars calorii in urma antrenamentului fizic, corpul tau va absorbi si mai mult decât a eliminat in timpul sportului. Vedeti acuma de ce este crucial sa consumi in acel moment fructe proaspete, iaurt cu cereale, pâine din cereale cu brânză gem si unt de migdale?

La fel, nu este recomandat sa faci imediat dupa antrenamentul fizic dus. Asta deoarece mușchii tai au nevoie de un moment de repaus, inca sa se pot relaxa, iar pulsul inimii sa revina la normal.  Temperatura apei nu ar trebui sa treaca de 37 de grade Celsius.

Te sfatuim sa consumi, inaintea antrenamentului, o gustare mica care sa contina calorii putine (cu 60 de min inainte, in felul acesta se va putea digera fara probleme). Poti, de pilda, sa consumi mere, iaurt sau brânză de vaci. Alimentele pline de grasimi/calorii impiedica o digestie corecta. putand-o prelungi si pana la 2 ore, iar dacă corpul tau isi va redirectiona toata energia în digestie, atunci muschii cu ce mai raman?

Noi va recomandam gustari cu putine calorii, inaintea antrenamentului, cu aproximativ 60 de minute, pentru ca, in felul acesta, veti avea un plus de energie suficient cat sa va desfasurati corect antrenamentul.

8 ore pe noapte sunt si ele cruciale pentru a face sport sanatos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: