Producția de vin a Franței din 2019 afectată grav

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Franta este al doilea producator de vin din lume si volumul pe care-l produce s-ar putea reduce in 2019 cu pana la 13% raportat la 2018, in urma “atacului” asupra viilor din cauza vremei nefavorabile precum grindina, inghet si un val de caldura care au dus la schimbari bruste ale temperaturilor, marcand un maxim istoric, dupa cum a declarat si Ministerul francez al Agriculturii.

In prima aproximare pentru 2019, Ministerul francez al Agriculturii spunea ca productia de vin va fi intre 42,8 si 46,4 milioane hectolitri, adica o reducere de 613% raportata la productia de 49,4 milioane hectolitri care fusese declarata in 2018. Aproximarile se afla cu 2-5% sub productia medie din ultima perioada (din 2014 pana in prezent):

„In multe podgorii, inflorirea a avut loc pe fondul unor conditii meteo nefavorabile (ploi si frig). Caldura si grindina au contribuit si ele la diminuarea potentialului de productie”, a declarat Ministerul francez al Agriculturii intr-un studiu.

De asemenea, acest studiu arata ca regiunile viticole din vestul Frantei, inclusiv Bordeaux, au fost distruse/afectate de vremea nefavorabila din perioada primaverii, pe cand, in unele regiuni sudice, viile au fost distruse de valul de caldura de la sfarsitul lunii trecute.

Franta a raportat un maxim istoric de 45,9 grade Celsius la sfarsitul lunii trecute, in timpul unui val de caldura care a dus la incendii de padure si a uscat unele vii. Faptul ca nu a existat ploaie a afectat si nivelul de umiditate din sol, care este mult sub media/minimul permis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: