Băuturi alcoolice care nu îngrașă. Alcool la dietă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dacă dorești să-ți schimbi dieta alcoolică (hihi), atunci acum este momentul tău. Fie că știai sau nu, există unele băuturi alcoolice, în special cocktailuri, care nu îngrașă. Remediile clasice (ca să zic așa) sunt: renunță la berile cu un conținut mare de alcool, la vinurile dulci, gin în exces (cel puțin cea făcută din trestie de zahăr, căci există și cele diabetice).

  • Nu toate băuturile alcoolice îngraşă

Alcoolul favorizează de la sine îngrășarea, pentru că organismul nostru îl asimilează înaintea grăsimilor şi zaharurilor, preluând mare parte din acizii graşi. Ba chiar, îți creează foame nesănătoasă, în sensul că îți vine să consumi alimente care sunt pline de E-uri și grăsimi nesănătoase. În plus, alcoolul are în general tone de calorii.

De exemplu, vodca are 230 de calorii pe 100 de ml, pentru că nu are pic de nutrienți sau zahăr. Deci o idee este vodka, însă consumată în cantități foarte moderate. Alternativa este un vin sec sau demisec. Cu doar 115 calorii, ideea e să nu-l amesteci cu carbohidraţi, spun specialiştii, dar îl poți consuma împreună cu un peşte la cuptor sau carne albă la grătar cu legume fierte.

Mojito este iarăși o variantă foarte bună, însă cea fără/cu puțin zahăr. Asta ar însemna numai să nu treci de 150 de calorii. Şampania poate fi consumată numai cu moderație, din când în când. Are 130 de calorii la un pahar, ceea ce înseamnă că numai îți gâdilă sufletul. O porţie de tequila cu suc de lămâie proaspătă are iarăși doar 200 de calorii.

  • Martini

Un pahar are doar 100 de calorii.

O porţie de whisky are 70 de calorii.

Tot ce trebuie să reții este: cu moderație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: