Cele mai bune metode naturale de a trata răceala sau gripa
Vara este perioada in care foarte multi oameni racesc! Cu totii stim ca vrei sa nu se adune treaba la serviciu si sa te intorci cat mai rapid sau, oricum, vrei sa scapi de durerile care insotesc raceala, mai ales de cele in gat (cele mai suparatoare dintre toate). Noi avem o solutie naturala! Sunt anumite fructe care pot ameliora durerea de gât, cel mai des intalnita la stările de gripă sau la cele de răceală.
Nu uitati totusi sa mergeti la medic! Este cea mai importanta parte.
- Sucul de morcovi.
Printre beneficiile morcovilor se numara si imbunatatirea tranzitului intestinal si a imunității. Totodata, poate ameliora simptomele infecțiilor respiratorii, ale astmului, este buna contra tusei și bronșitei. În final, orice fel de probleme respiratorii.
Cel mai bine este sa pui în sucul de morcovi și 2 lingurițe de miere și să amesteci foarte bine. Practic, vitamina C este principala substanta de care are nevoie corpul tau in timpul racelii. Poti adauga si frunzulițe de mentă, pentru a tine la departare infecțiile respiratorii. In plus, iti ofera foarte multa energie de dimineata, daca e baut pe stomacul gol.
- Sucul de leuștean.
Recomandat contra afectiunilor respiratorii (bronșită, tuse puternică), sucul de leustean este un adevarat salvator in aceasta perioada!
Cu toate acestea, nici tratamentul nu este usor de mentinut: este obligatoriu sa bei cate un pahar in fiecare zi, timp de minimum 2 săptămâni, sau cel putin asa ne declara specialiștii. La fel ca sucul de morcovi sau portocale, acesta trebuie consumat imediat dupa ce este facut, pentru ca altfel isi pierd din puterea vindecatoare.
Totodata, este si un detoxifiator al ficatului.
Leușteanul se amesteca în apă sau alt suc, precum cel de castraveți. Cel mai bine este sa extrageti prin presare la rece.
- Sucu/ceaiul de cătină/cătina cu miere.
Ultimele studii realizate de cercetatorii din domeniu arata ca sucul de cătină este printre sucurile cu cea mai mare cantitate naturala de vitamina C. Precum si sucurile de mai sus, acesta este foarte bun in cazul bolilor respiratorii.
Tratamentul tot la fel, este de lunga durata, pentru minimum 3 săptămâni sau o lună, trebuie sa consumati o cana in fiecare zi. Codițele sunt foarte tari si, pentru ca ele trebuie scoase, este destul de dificil de realizat sucul, zi de zi. Treaba insa iti poate fi usurata daca le amesteci cu ajutorul unui blender cu puțină apă, trecandu-le in final printr-o sită. O alternativa este sa consumati cate o linguriță de miere cu cătină. Puteti gasi la plafara suc de cătină congelat, destul de eficient si simplu. Este recomandat mai ales datorita numeroaselor sale beneficii asupra sistemului imunitar.
- Ceaiul de ghimbir.
Ghimbirul, pe langa proprietatile incredibile (si benefice, normal) asupra tractului intestinal si pentru stomac in general, acesta are si proprietati terapeutice. Gingerolul, care este substanta activa din aceasta, are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene contra afectiunilor care produc durere și iritații la nivelul gâtului.
In acelasi timp, contribuie la eliminarea mucozităților aflate la nivelul plămânilor, ameliorează durerea de gât dar și simptomele astmului.
Datorita proprietăților sale antibacteriene este inclusiv un antiinflamator foarte bun.
Tratamentul este simplu: se consuma câte o cană cu ceai de ghimbir, cand simtiti durerea.