Ce trebuie să știți dacă treceți zilele astea prin Bulgaria. Anunț important!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Am aflat de la un prieten, care a plecat in weekend-ul trecut la mare, la resedinta de vara a Reginei Maria din Balcic, o poveste foarte interesanta. La iesirea din Bulgaria i s-a intamplat sa-i fie confiscata lada frigorifica. De ce? Pentru ca avea un baton de salam inauntru. Dar, mai exact cu ce motiv? Aflam imediat. 

Se pare ca undeva la iesirea din Vama Veche spre Durankulak a fost obligat sa astepte la o coada foarte lunga. I se parea neobisnuit, pentru ca mai fusese in vizita in Balcic si nu era coada vreodata, nu cel putin in septembrie, la sfarsit de sezon. A trecut de coloana si a ajuns, intr-un final, la alta coada, unde erau verificate masinile intr-un mod excesiv: la vama romaneasca. Acuma, cei care ati mai fost prin Bulgaria sau in trecere, stiti ca controalele de la vama nu sunt asa rele.

Toate masinile erau verificate, mai ales portbagajul. Politistul a venit la masina prietenului meu si, utilizand mănușile de cauciuc speciale, a scos din portbagaj de undeva un baton de salam sigilat și un pachet de șuncă feliată si i l-a confiscat pe loc. Salamul era de porc, șunca de curcan. Orice produs pe care era desenat un porc era imediat confiscat.

Prietenul meu mi-a povestit dupa ca, in urma intrebarilor adresate politiei de la frontiera, Bulgaria fusese si ea lovita grav de pesta porcină, asa ca masurile luate de cele doua state a fost aceea de a confisca orice produs de porc, refrigerat sau congelat, sau a altor produse din carne. Premierului Bulgariei, Boiko Borisov, declarase, de altfel, in cadrul unei conferinte de presa, ca turistii romani sunt cei care au adus pesta porcina in statul vecin.

 „Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiștii români. 57.000 de mașini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiștii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să facem”.

Desigur ca si statul nostru a avut replica sa:

 „Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care acestia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei”, a scris Ministerul de Externe, la câteva zile după declarația lui Borisov.

Asa ca, daca si voi mergeti in vacanta acuma, la sfarsit de sezon, sa stiti de ce sa va paziti. Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: