Nr. 1 la exportul de cereale…România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Romania este printre cei mai mari producatori de cereale din UE. La capitolul export, mai ales, suntem numarul 1. Ne-am aflat pe locul I anul acesta la export din UE, atât în materie de grâu, cât și de porumb. Cu noi se bateau numai Franța și Germania. In aceasta ordine, cele doua state membre mentionate au avut primul și al doilea loc in 2018, potrivit raportului publicat de Business Review, pe cnad România le urma acestora pe 3.

În primele 11 săptămâni ale sezonului 2019/2020, in cadrul caruia ne aflam (sezonul de vanzari), tara noastra a inregistrat exporturi in valoare de 1,72 milioane tone de grâu, adica cam 33,6% din totalul exporturilor de cereale din comunitate. Dupa noi urmeaza Franța, cu exporturi de 1,26 de milioane de tone, respeciv 24,6% din totalul exporturilor UE din domeniu, potrivit Observatorului UE al Pieței Culturilor Agricole.

  • Porumb? PRIMUL LOC!

La capitolul porumb, tara noastra ocupa iarasi primul loc, cu 114.737 tone livrate de in debutul sezonului mentionat, acum 3 luni. Datorita acestui lucru reprezentam 48,6% din întregul export din porumb la nivel comunitar.

  • Seminte? Romania tot primul loc

Productia cea mai mare la categoria semințe de porumb în 2019 a fost Romania, mai exact, 19 milioane de tone total. In 2019, fermierii au produs 3,35 milioane de tone de semințe de floarea soarelui.

Valoarea totală a exporturilor pentru sezonul 2019/2020 de grâne a ajuns la 2,2 milioane de euro. Daca la vita de vie productia a fost naspa anul acesta, la seminte, grau si cereale productia a fost nebuna, lucru care ne-a adus o majorare la export de la 1 milion de tone la 12 milioane de tone, record pentru UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: