Fresh-urile și sucurile îndulcite sunt la fel de rele pentru sănătatea noastră

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În articolul de azi prezentăm băuturile care îți cresc semnificativ riscul de a dezvolta diabetul de tip 2. Ne-am gândit să scriem despre menționata temă, întrucât, cu toții știm deja, diabetul este una dintre cele mai grave dar și printre cele mai des întâlnite boli moderne.

Oamenii care consumă sucuri îndulcite cu zahăr sau stoarse natural, inclusiv fresh-urile, ar crește șansele de apariție a diabetul de tip 2, iar cei care aleg apa, cafeaua sau ceaiul (fără zahăr) au șanse mai scăzute.

Un studiu realizat recent confirmă toată acestea, în special pericolul pe care-l prezintă sucurile asupra corpului, afectând mecanismul glicemic al organismul.

Inclusiv băuturile care sunt compuse din îndulcitori și nu zahăr, nu sunt mai recomandate. Efectul negativ se păstrează deci și în cazul celor de tip light sau diet.

Analiza a presupus studiul pe 200 de mii de persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, iar concluziile au fost afișate publicității pe 3 octombrie 2019 în revista științifică Diabetes Care.

În același timp, fresh-urile cresc și ele riscul de diabet într-un mod semnificativ pentru consumatorii de sucuri proaspăt stoarse, deși ele nu conțin substanțe periculoase corpului nostru (dacă nu este în exces, logic, orice este în exces dăunează).

Mai mult, oamenii de știință opiniază că acestea prezintă același grad de risc precum consumul de băuturi dulci acidulate, ceea ce face mai de recomandat consumul de fructe întregi.

Prin urmare, studiul vrea să arate, în special, că e de recomandat să consumăm fructul întreg, nu stors. Pe de altă parte, apa rămâne cel mai bun aliat și cea mai sănătoasă băutură dintre toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: