Cum se prepară bomboanele Brigadeiro

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cu toții știm cât de bune sunt bomboanele, mai ales cele cu ciocolată și cu vanilie, dar…și mai și sunt cele făcute de tine chiar acasă! În primul rând că e mai ieftin, mai sănătos, pentru că doar tu știi ce a-i pus înauntru și este și mai gustos, deoarece este proastpăt! Astăzi vă prezint o rețetă cu bomboane de ciocolată. Include cacao, lapte ondensat și unt – un mix care nu te va lăsa să uiți gustul lor niciodată. Iată bomboanele barziliene Brigadeiro.

Bomboanele Brigadeiro sau bomboane braziliene. Acestea se realizează din lapte condensat și cacao, alături de alte 2 ingrediente ieftine.

Rețeta cu bomboanele menționate a fost inventată ulterior celui de-al Doilea Război Mondial, când era criză de lapte proaspăt și zahăr – cine avea era bogat pe atunci. Alte zvonuri spun că cel care a creat rețeta este nimeni altul decât Eduardo Gomes, pe timpul campaniei electorale din 1945.

Ai nevoie de:

  • 500 grame de lapte condensat
  • 70 grame de cacao
  • 50 grame de unt la temperatura camerei
  • ornament pentru bomboane, nuci, migdale sau nucă de cocos. 
 Cum?
  1. Untul se topește într-o cratiță la foc mic, după care introduci laptele condensat;
  2. Mixezi până la topirea untului;
  3. Peste pui cacao și omogenizezi;
  4. Ingredientele se lasă la foc și se amestecă pentru încă 10 minute;
  5. După ce observi că s-a îngroșat și prinde o textură gumată, oprești focul și o pui într-un alt bol;
  6. Bolul respectiv se lasă la frigider pentru o oră;
  7. Abia după ce s-a întărit, le scoți din frigideri și te pregătești să le faci forma;
  8. Mâinile tale trebuie să aibă puțin unt pe ele, după care, cu o linguriță iei din bol și faci bilele;
  9. Ele se amestecă cu ornamentul de ciocolată sau orice alt ornament preferat;
  10. Se lasă pentru o altă oră la frigider.
  11. Mănâncă! Poftă Bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: