Arde pădurea Măgura

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Toți pompierii din zonă mobilizați şi o tonă de voluntari încearcă din toate puterile să oprească incendiului izbucnit, în urma cu câteva zile, în pădurea Măgura, de lângă oraşul Cisnădie, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

Condiţiile meteorologice, configuraţia terenului şi accesul dificil la sursele de alimentare cu apă le pun bețe în roate intervenienților.

Incendiul se manifestă în continuare cu precădere la litiera pădurii pe zone abrupte şi greu accesibile. Intervenţia pompierilor militari se desfăşoară cu dificultate având în vedere relieful din zonă şi focarele care se reaprind în condiţiile de vânt. De asemenea, transportul apei este efectuat de la aproximativ 3 km (vermorele, rezervoare de apă mobile) cu ajutorul autoturismelor off-road. În momentul de faţă intervin la faţa locului peste 40 de pompieri militari din cadrul ISU Sibiu, precum şi un număr mare de membri ai Ocolului Silvic şi SVSU, împreună cu cetăţeni voluntari„ au declarat reprezentanţii ISU Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: