Cine va primi Premiul Cetățeanului European 2018

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un roman de-al nostru tocmai va primi Premiul Cetateanului European 2018. Castigatorul este nimeni altul decat filosoful Mihai Şora, care va împlini 102 ani pe 7 noiembrie.

Mihai Șora reprezinta in acelasi timp si un membru de onoare al Academiei Române de 6 ani deja, de cand a primit intrarea in “club” si a terminat Universitatea din București între 1934 și 1938, care i-a avut drept profesori pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu (primul dintre ei fiind fondatorul “trairismului”, varianta romaneasca a existentialismului).

Insa nu numai Sora a fost castigatorul a unui premiu, Asociaţia MagiCAMP a primit si ea o distinctie, datorita numeroaselor proiecte şi activităţi gratuite de ajutorare şi reintegrare în viaţa socială a copiilor care au probleme oncologice, cu arsuri grave şi a persoanelor care au pierdut pe cineva din familia lor, foarte important lor.

Mai mult de 500 de copii din România şi din Republica Moldova au avut parte gratis de terapie prin joacă, îngrijire, inclusiv medicală, şi de consiliere de specialitate în taberele de vară MagiCAMP. Ajutorul oferit a inclus mai multe proiecte sociale, dar si multe alte avantaje, precum cazare pentru familiile copiilor cu boli grave, precum şi cu ajutorul unor proiecte de asistenţă menite sa trateze afectiunea, precum şi după finalizarea acestuia.

Parlamentul European ofera in fiecare an, inca din 2008, Premiul Cetăţeanul European pentru activităţi şi iniţiative din partea cetăţenilor, grupurilor, asociaţilor sau organizaţilor care, datorita ajutorului oferit in fiecare zi promovează valorile fundamentate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Premiului Cetăţeanului European 2018 va fi acordat fizic in mod oficial castigatorilor în cadrul unei ceremonii coordonate de Biroul de Informare al Parlamentului European din Bucureşti în lunile urmatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: