Efectele necunoscute ale spirulinei

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Spirulina este probabil printre cele mai benefice alimente și ar trebui să-l incluzi în alimentația ta imediat!

Valorile nutriționale ale acesteia sunt aproape de necrezut, are de toate aproape: nutrienți esențiali, care te ajută să păstrezi un stil de viață sănătos, dar și să te ferești de boli cronice, ca diabet, cancer sau afecțiuni cardiovasculare.

O singură linguriță de spirulină îți va oferi toți nutrienții, mineralele și vitaminele de care ai nevoie. Precizăm mai jos motivele pentru care îți recomandăm s-o introduci în alimentația ta.

Spirulina este, propriu-zis, 60-70% proteină. Aceasta îți oferă 4 g de proteină în fiecare linguriță, ceea ce este foarte bine pentru vegani, mai ales.

Mai exact, ea conține o cantitate mai mare de proteină decât carnea sau soia.

Spirulina are în compunerea sa 8 aminoacizi esențiali, este plină de vitaminele B, mai ales de B2 și B1 – riboflavină și tiamină. Ceea ce înseamnă că doar o linguriță de pudră de spirulină aduce corpului tău 11% din necesarul zilnic de fier.

Spirulina este plină de minerale esențiale, printre acestea fiind potasiu, calciu, zinc, magneziu, mangan, seleniu, fier și fosfor.

În același timp, conține o tonă de antioxidanți și carotenoizi esențiali, face parte din categoria alimentelor cu cele mai mari cantități de acid gras GLA, foarte importante pentru articulații și sănătatea inimii.

Deci, următoarele beneficii sunt:

  • o digestie mai eficientă
  • întărește sistemul imunitar
  • îmbunătățește vederea
  • datorită calității de hepatoprotectoare, îți îmbunătățește sănătatea ficatului
  • crește rezistența la alergii
  • are puterea de detoxifiere, sângele se va subția și sănătatea sistemului tău per total se va îmbunătăți
  • Studiile au demonstrat că are proprietăți antiinflamatoare, datorită cantității mari de trigliceride, colesterol total și tensiune arterială, pe când accelerează HDL, colesterolul bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: