EXPO – TÂRG – USAMV BUCUREȘTI
USAMV BUCUREȘTI LA Indagra
De ce USAMV BUCUREȘTI la INDAGRA? Poate părea o întrebare puerilă, dacă ne gândim că, din târgul reprezentativ al României, cel de/pe AGRICULTURĂ fiind, nu pot lipsi ȘTIINȚELE AGRICOLE, care sunt, de fapt, CREIERUL agriculturii. KNOW-HOW-ul e de bază, altfel e vai și amar de soarta noastră: pe șleau, nici n-am avea ce să mâncăm, căci dinspre sectorul agricol ne vin toate bunătățile.
Și, acum, de ce la INDAGRA? Romexpo și Camera de Comerț și Industrie a României au realizat, între 30 octombrie și 3 noiembrie, mai multe expoziții excepționale: Indagra, Indagra Food & Carnexpo, Pack Show și Expo Drink. Pentru aproape o săptămână, peste 60 de mii de oameni s-au perindat pe la Romexpo. Aceștia au avut multe de văzut și de cunoscut, având la dispoziție prezentările, produsele, soluțiile și serviciile a 950 de companii din 25 de țări.
Indagra 2019 a adunat mai mult de 540 de companii din sectorul agricol, din 25 de țări, majoritatea având o vastă experiență în domeniu. Organizatorii au ținut, de asemeni, neapărat să realizeze și o secțiune cu produse tradiționale românești, iar vizitatorii au avut, cu această ocazie, posibilitatea de a încerca preparatele din mai multe zone geografice ale României. Tot în 2019 a fost lansată prima ediție a Conferinței INDAGRA – „Ferma de familie, creatoare de valoare adăugată în România”, eveniment care a vorbit despre cât de esențiale sunt IMM-urile în domeniul agricol.
La Indagra Food & Carnexpo 2019 au participat 250 de firme de profil, care au atras sute de vizitatori cu produsele și tehnologiile de ultimă generație în cadrul zonelor tematice: Salonul industriei cărnii din România, Salonul de panificație, lactate, fructe și legume, Salonul GastroFood. Ceea ce este cu adevărat unic în fiecare an este numărul de companii străine din domeniu, din 13 țări în total: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Olanda, România, Suedia, Turcia și Ucraina.
Expoziția de ambalaje Pack Show 2019 a arătat cât de importante sunt ambalajele sustenabile și biodegradabile, tehnicile de ambalare și ambalajele din industriile farmaceutică şi cosmetică, precum şi soluţiilor de ambalare privind industria alimentară şi a băuturilor.
Pentru pasionații de alcool și finețuri a fost târgul de vinuri, bere și alte băuturi alcoolice și non-alcoolice – Expo Drink -. În cadrul acestui eveniment vizitatorii au încercat și achiziționat băuturi românești de tradiție, precum și produse recunoscute mondial. Au participat nu numai firme de la noi din țară, dar și din Bulgaria, Republica Moldova și Portugalia.
La INDAGRA, COLȚUL univeristății din București a fost, pe bună dreptate, cel mai VERDE. Așa cum îi spune și numele, care trimite direct la agricultură și zootehnie. Ca și în anul trecut, probabil pentru păstrarea sacrosantă a tradiției, standul reprezentativ a fost amplasat în pavilionul C2 – și admirabil ornat cu studenți care au adus un plus de frumusețe și tinerețe.
USAMV BUCUREȘTI LA TÂRGUL DE TURISM
La TURISM, la târg, vrem să zicem, am fost(cu propriul nostru stand!) la câteva standuri apropiere de standul USAMVB/ standul AGRONOMIEI. Și ne-am pus întrebarea din ce cauză să fie, chiar așa de ce se întâmplă lucrul acesta? Explicația este foarte simplă: eram la sectorul EDUCAȚIE și MASS-MEDIA este, implicit, alăturată acestui capitol. Și când te gândești că viitorul turismului este agroturismul, îți dai seama că, în fapt, este viitorul-trecut și, deopotrivă, prezent – și că turismul s-a născut, în vremuri imemoriale, tot la sat.
Chiar așa, tot la standul Agronomiei, cum i se zice, cu un termen popular, universității – s-a aflat și o mică zonă improvizată, care se putea subintitula : PIETROASA. Vinul care vine de acolo (de la stațiunea viti-vinicolă aparținând de universitate) este minunat în oricare dintre ipostazele (cele nouă/sau unsprezece în care s-ar afla): Tămâioasa Românească flutură pe culmi, de aici venind, la vinuri premiate, atât ocupanta locului secund cât și primul loc de pe podium. Dar sunt de bază și soiul CABERNET SAUVIGNON și/sau soiul FETEASCĂ NEAGRĂ. O mențiune specială i se poate acorda și RIESLINGULUI din aceste locuri, care curge, curat și limpede, ca un râu divin.
Trebuie, acum, să adăugăm și admirabilul insert care este soiul BUSUIOACĂ, aclimatizat la poalele Tezaurului CLOȘTII CU PUI DE AUR. Și, dacă tot am ajuns aici, nu vom încheia elogiul fără să dăm și FETEASCĂI REGALE ce este al ei, adică al Cezarului.
De data asta, standul de la mijlocul lunii noiembrie a fost chiar generos, cu adevărat unul mare. Și băieții/studenții în culori tranșante, alb imaculat sau negru maiestuos, au avut, lângă standurile unde expuneau produsele, o prezență unică, debordând de entuziasm. Căci standul universitar, are pururi însușirea de a fi tânăr, transmițând stafeta de la o generație la alta…