„Pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR „Instalarea tinerilor fermieri”, vom încerca să alocăm aceste terenuri pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite.

Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze cei care se încadrează în categoria de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură. Momentan, România are o suprafaţă de 230.000 de hectare suprafaţă concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri”, a menționat domnul Oros.

Ba chiar, noul buget stabilit pentru Ministerul Agriculturii va avea, în principal, două obiective de finanțat:

  • un obiectiv se referă la tinerii români;
  • cea de-a doua le este destinată celor din afara țării, mai exact din diasporei, mai exact celor care doresc să revină în țara lor natală. Desigur, dacă au decis să lucreze în domeniul agricol, se pot întoarce fericți în țară unde vor primi un loc de muncă.

Aceste proiecte vor fi negociate cu Comisia Europeană în perioada imediat următoare, pentru a se analiza oportunitatea finanțării, declară pe sfârșit liderul ministerului.