PANDEMIAN RAPSODY

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

SĂ NU UITĂM NICICÂND SĂ IUBIM ROZE…(-urile & trandafirii)!

PANDEMIAN RAPSODY:

O rapsodie în alb și roșu
La Dealu Dorului avem toate trei variante. Rose, roșii și albe. Putem să jucăm cu toate piesele. De fapt, cu trei feluri de piese.

De altfel, piesele cele mai bune sunt cele pe care le râvnim noi, cu suflețelele noastre. Pentru că, la Dealu Dorului, orice alegere este de calitate/clasă, iar asta pentru că apropitarul  (vorba lui Caragiale!:), domnul Doru Husarciuc, și-a propus să producă numai marfă de elită, motiv pentru care vinurile dumisale se și caută, o spunem fără șagă (fără să glumim câtuși de puțin!)

Să enumerăm, așadar, meniul ideal/preferențial, pe culori și sortimente: Riesling, Muscat Ottonel la albe. Negreșit, campionul dorințelor noastre, aclamat, este: MUSCAT 

La vinuri roșii, nu am putea uita, desigur, vedeta, adică BURGUND MARE, da, dar să nu uităm și onctuosul MAESTOSO…

Iar la Rose-uri, că tot ne invadează (este pe cale, mai degrabă!) sezonul cald, avem două nume de cod (semi)secrete pe care abia așteptăm să vi le propunem: ACVILA sau ZODIAC.

Pentru azi, HAI să alegem, măcar la început, un vin alb… Un Muscat Ottonel sau Riesling Italian ar fi cea mai bună opțiune, firește, de pe eticheta care scrie (de la) Crama Dealul Dorului şi ridicăm paharele (cu respectarea distanţei recomandate de două brațe întinse) …. şi le urăm un călduros “La mulţi ani!” tuturor celor care azi îşi serbează onomastica, ziua de naștere ori vreo altă aniversare, cine știe, poate anii de la căsătorie…:)

Să aveţi parte numai de sănătate, bucurii şi împliniri, dar și pahare pline/ și sticlele cu licori rafinate să nu le uitați…

Hai noroc!

#dealuldorului #vinuripremiate #vindesilagiu #rieslingitalian #muscatottonel

 

ESTE WEEK-END? NU-I NIMIC..
E week-end, ADICĂ e frumos afară?… Avem restricţii de deplasare…. nu, dar chiar dacă am mai avea  rezerve de restricții, ehei, şi tot ne-am gândi la un grătar stropit cu vin roşu de la de …Crama Dealul Dorului!

Putem chiar să ne reamintim hitul celor de la O-Zone… şi ne apucăm de treabă… dar #stamacasa. Sau mergem la prieteni, și, în zilele următoare, la terase, cu gândul la 15 iunie, când se deschid plajele.

Până atunci, ne putem consola cu un grătar minunat, sfârâind și adumbrind, cu aroma sa, înfrățită cu aroma vinului:

“Oh, ştii de ce plâng GRĂTARELE, 
Le-au rănit amintirile,
După-o CEAFĂ şi-ncă un MIC, 
PUIŞOR sau PEŞTE mic.”

Hai noroc şi să ne revedem sănătoşi și la un “grătar în vie” În mijlocul viei, căci unde poate fi mai frumos?…

#dealuldorului #maestoso #vinuripremiate #vindesilagiu #buzias #burgundmare #cabernetsauvignon #merlot

 

INTERNAȚIONALA, DAR DE/CU VINURI BUNE! ?
Vă mai aduceţi aminte de melodia pe care o auzeam, în fiecare an, invariabil, în ziua de 1MAI, în alte vremuri?! Răspuns corect: Internationala!! Dar noi trăim alte vremuri.. aşa că le (și) reinterpretăm…pe ele, pe șlagăre 

“Scuuulaţi, voi, perpeliţi ai vieţii,
De pe grătaaaarul cu cărbuni…
Şi prin muştar să treceţi (cu) toţii
C-aşa şi voi sunteţi mai buni…
Hai la luptaaaaa cea maaare
“MICIŞORI să dovedim”
Şi în maaaarea înfruntaaaare
Cu un vin să ne-omenim!” 

Sărbătorim româneşte şi muncitoreşte…fie că ne relaxăm într-o drumeție sau… #stamacasa!

Vinurile din Dealu Dorului parcă sunt făcute special cu gândul la grătar. Să nu se dezlipească pururi și în veci de acolo.

Pentru noi, tot Burgundul RĂMÂNE prima opțiune. Da, dar ce se întâmplă cu MAESTOSO? O, da, el urcă vertiginos în topul preferințelor, ajungând, în mod serios, să concureze pe Burgundul grande. Mai ales că MAESTOSO conține și un serios baric...

Iar la vinuri, OHO, cu adevărat aveţi de unde alege…. Burgund Mare, Merlot, Cabernet Sauvignon… sau de ce nu.. noul cupaj Cabernet Sauvignon cu Merlot Barrique din gama Maestoso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: