Noi medalii de aur câștigate de Crama Pietroasa

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pogdoria de la Crama Pietroasele este incredibil de roditoare! Pe lângă numeroasele medalii pe care le-a câștigat la diferite concursuri renumite din lume, de curând au mai primit încă 3 medalii. Acestea au fost decernate în cadrul Concursului Internațional de Vinuri de la București.

Au participat la acest concurs 900 de probe, jurizate de specialiști renumiți din mai multe părți din lume. Medalia de aur a revenit către o Tâmâioasă Românească din 1983. Vinul a fost denumit drept ”o experiență unică” și a primit titlul de Marea Medalie de Aur la categoria vinuri de vinotecă.

Dovadă ca acest soi de vin foarte popular în România mai are în continuare de oferit multe alte surprize, o altă Tămâioasă Românească, dar din 2016, le-a adus celor de la cramă încă o medalie de aur.

”Este un vin foarte corpolent cu aromă specifică de Tămâioasa de Pietroasa. Este un vin de desert, dulce potrivit pentru plăcintă cu brânză făcută în casă”, îl explică Cornel Baniță, reprezentant Stațiunea de Cercetare Pietroasele.

În mai puțin de 30 zile va fi lansat pe piață un nou vin de la Pietroasele, care a obținut deja o medalie de aur! Este un vin alb sec, dintr-un soi de struguri alb aromat, înrudit cu Tămâioasa de Pietroasele. Soiul a fost omologat în 1999 și încă de atunci oenologii au tot realizat teste pe acest soi pentru a-l lansa pe piață.

” A fost omologat la Stațiunea Pietroasele în 1999 și cei care l-au descoperit spun că ar avea unul dintre părinți pe soiul Tămâioasa Românească. Este un vin nou și pentru noi fiindcă în ultimii ani l-am vinificat doar în sectorul de microvinificație, am tot experimentat diferite tehnologii, iar anul trecut, a fost prima dată când a ajuns în linia noastră de vinificație, ca și soi și rezultatele de vedem acum. A obținut medalia de aur la Concursul Internațional de Vinuri de la București, fiind și primul concurs la care a participat”, a transmis Cornel Baniță

Licoarea lui Bachus e puternic aromată și merge perfect în combinație cu mâncăruri ușoase.

Este un vin alb sec, sau destinat în mod special pentru a obține vinurile albe seci. Are o aromă destul de pronunțată, florară, exotică. Este un vin relativ ușor, care se potrivește mâncărurilor ușoare: paște , preparatelor din pui , pește-nu foarte gras. Este destul de bun și pentru cunoscătorii care preferă vinurile mai corpolente, mai extractive dar și pentru cei care doresc să consume un vin ușor. Este un vin relativ echlibrat”, a explicat Cornel Baniță, oenolog la Stațiunea de Cercetare Pietroasele.

Vinul premiat ”Alb Aromat” va costa la crama Pietroasele 22 de lei și va avea pe eticheta ei va apărea medalia de aur câștigată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: