MAE are un mesaj important pentru români

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite cetățenilor români recomandarea de a reduce pe cât posibil plecările în străinătate, deci numai dacă ele sunt absolut necesare.

  • Mesaj de la MAE

Motivul este simplu: pandemie nu s-a oprit, ea încă există și reprezintă un risc pe care toți ar trebuie să-l luăm în calcul atunci când ne deplasăm în afara locuinței noastre:

″În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum şi al măsurilor adoptate de autorităţile române pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetăţenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esenţiale”, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Dacă totușu doriți să călătoriți în străinătate, atunci MAE ne sfătuiește să consultăm în prealabil lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat (și nu numai, inclusiv ceilalți factori de risc). Lista este mereu actualizată de către Institutul Național de Sănătate Publică din România în fiecare săptămână.

Unele zboruri pot fi anulate în cazul în care există un risc ridicat de infectare. Pe lista actualizată în 18.08.2020au fost adăugate și Republica Moldova, America, Maldive, Israel, Muntenegru etc.

  • Ce trebuie să cunoască românii din străinătate

Totodată, MAE ne sfătuiește să păstrăm legătura cu operatorii aerieni. Uneori, aceștia pot găsi alte metode pentru a ne întoarce la cei dragi în țară.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autorităţile române, cât şi de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19”, subliniază comunicatul citat.

În urmă cu câteva zile cazurile de infectați cu covid 19 într-o zi au ajuns la 1.409. În spitale s-a ajuns la un număr de infectați de 7.067. Dintre acestea, 480 sunt internate la ATI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: