Se schimbă echilibrul de putere pe piața energetică din România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața energetică din Romînia – ČEZ – a tranmis că urmează să-și vândă activele sale către anunță cei de la Macquarie. mai mult decât atât, acesta a semnat deja un contract de vânzare către fonduri administrate ale Macquarie Infrastructure and Real Assets.

  • ČEZ iese din joc

Activele firmei includ șapte companii, inclusiv rețele de distribuție a energiei electrice. Printre acestea sunt și furnizarea de energie și parcul eolian Fântânele Cogealac. Tranzacția urmează a fi confirmată de către autoritățile europene antitrust și de Consiliului Suprem al Apărării Naționale din România.

Prin vânzarea activelor românești, ČEZ putea să facă mai multe investiții. Principalul lor scop acum este decarbonizarea portofoliului de producție, dezvoltarea energiei regenerabile și furnizarea de servicii energetice moderne în Republica Cehă și în întreaga Europa.

În cadrul acestei tranzacții are loc vânzarea tuturor celor 3 segmente de activitate care au fost incluse în tranzacție

  • distribuția de energie electrică,
  • furnizarea de energie,
  • portofoliu operațional de energie regenerabilă.

CEZ mai are nevoie doar de aprobarea CSAN

Grupul ČEZ iese doar parțial din piața energetică, acesta va continua să aibă unele activități de tranzacționare și să ofere unele servicii de energie. Société Générale, alături de firmele sale din grup Komerční banka și BRD – Groupe Société Générale, a fost consilier financiar exclusiv pentu vânzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: