Egiptenii modernizează tractorul românesc

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În urmă cu 7 zile, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Iulian Cristian Simu, s-a întâlnit la Cairo cu domnul general locotenent Abdel Moneem El-Terras, presedinte si director general al Organizatiei Arabe pentru Industrializare (OAI). În cadrul aceluiași meeting s-a aflat și Mihai Stefan Stuparu, ambasadorul Romaniei in Egipt, precum si reprezentanti ai unor companii romanesti.

Ideea de baza a acestei întâlniri a fost legarea unor relații economice mai strânse cu omologii egipteni, în special în industria de aparare si sectoarele accesorii ei (IT, comunicatii, securitate cibernetica etc), dar nelimitându-se la acestea (agricultura, industria prelucratoare, constructia de masini-unelte etc).

Secretarul de stat Iulian Cristian Simu a arătat care sunt capacitatile industriei romanesti de aparare si semnificația strategica a lor in cadrul relatiilor economice bilaterale; principalul scop fiind cooperarea pentru exportul de tehnica militara romaneasca si pentru asigurarea de asistenta tehnica in Republica Araba Egipt.

Totodată, românii au insistat și în crearea de parteneriate intre companiile romanesti si cele egiptene, care sa ducă la  o eficientă relaționare între cele două piețe.

Presedintele AOI, Abdel Moneem El-Terras, a declarat că relațiile dintre cele două țări vor fi în continuare bune și se vor păstra atât pe plan economic, cât si comercial. OAI a insistat pe creșterea investitiilor in Egipt si pentru realizarea de transfer tehnologic din Romania spre Egipt. Pentru a-și arăta intențiile bune, Egipt a venit cu un proiect de revitalizare a tractorului romanesc U650 utilizând cele mai noi tehnologii, pentru a satisface cerințele piețelor africane.

OAI este o companie de stat care a fost creată in 1975 si era compusă din reprezentanti ai R.A. Egipt, Arabiei Saudite, Uniunii Emiratelor Arabe si Qatar-ului, pentru a coordona si controla dezvoltarea colectiva a industriei arabe de aparare. Cu toate acestea, din 1993 doar Egiptul a mai rămas în cadrul acestei organizații. OAI are în proprietate 12 fabrici si are aproximativ 16.000 de angajati, din care 1.250 sunt ingineri. OAI este una dintre cele mai mari companii din Egipt, activând în sectorul industriei de aparare si in cel al transportului civil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: