Atenție la măștile de protecție retrase de piață! Nu te protejează contra COVID

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a transmis tuturor românilor o avertizare privind unele măști de protecție contra covid 19 provenite din China. ANPC a precizat că această avertizare a fost deja preluată și de sistemul european RAPEX. 

  • Ce spun autoritățile

Noile alerte privind măștile de protecție neconforme. ANPC ne-a transmis 4 notificări ale României privind astfel de măști  preluate de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse alimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Sub coordonarea Ministerului Economiei, în toată această perioadă, ANPC a supravegheat permanent piața de produse speciale de protecție, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit.

ANPC îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ‘produse interzise comercializării’”, se spune în comunicatul ANPC.

  • Declarațiile președintelui ANPC

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminsch, a vorbit și el despre noua problemă la nivel comunitar:

Direcția de Control și Supreveghere Piață din cadrul ANPC a demonstrat încă o dată că se află dedicat în slujba cetățeanului. Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenție sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment.

Prin alertele pe care ANPC le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în fața produselor periculoase care pot intra pe piața UE”.

Cele patru tipuri de măști provin din China. Cu toate că măștile au înscris marcajul CE, niciuna dintre aceste măști nu a fost certificată ca echipament de protecție de către un organism relevant. De aceea, s-ar putea ca măștile să nu te protejeze contra COVID.

  • Produse retrase de pe rafturi

ANPC îi avertizează pe companiile care vând astfel de produse să se uite înainte pe site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că produsele nu sunt încadrate drept ”produse interzise comercializării”.

Primul tip de alertă privește masca de protecție pentru filtrarea respiratorie la  jumătatea feței, cu trei pliuri, care provine din Republica Poulară Chineză.

A doua alertă privește o mască protectoare de filtrare respiratorie la jumătatea feței.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: