Dieta alcalină, soluția pentru slăbit și o viață sănătoasă
Alimentele acide sunt un real pericol la adresa sănătății noastre, mai ales că, în cele mai multe cazuri, contribuie la îngrășare. Dacă vreți să aveți o alimentație sănătoasă, atunci trebuie să vă dați seama că nu e vorba doar desăre eliminarea grăsimilor şi a dulciurilor din regim, dar și păstrarea unui echilibrului natural al organismului.
Toate aceste informații le primim de la nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young, care crede că medicina alternativă este “cea mai bună” medicină, având în vedere că alimentația are în vedere păstrarea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din organism.
Young ne atenționează că bolile au loc atunci când sângele şi ţesuturile dobândesc un exces de aciditate, mai ales din cauza mâncărurilor acide. De aceea, medicul ne recomandă o dietă alcalină.
- Alimentele acide
„Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon”, spune Young.
De obicei, acizii de care vorbește Young sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau urină. În cazul în care unul dintre canalele menționate nu este liber (din cauza congestiei sau rănirii),corpul trimite acizii către ţesuturile conjuctive şi grase.
Alimentele acide, cum sunt proteinele animale sau lactatele conduc la congestie, pentru că procesul de digerare este îngreunat de însăși calitățile sale intrinseci, ne arată nutriţionistul. Așa ajung acizii să rămână în organism și se depun în locurile unde este grăsime. Pentru a slăbi este de recomandat eliminarea cărnii de porc, de pasăre ( pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul.
- Duc la îngrășare și îmbolnăvire
Le înlocuiți cu peşte gras, cum e somonul sau păstrăvul. În loc de oțet folosiți zeama de lămâie, care are mai mult potasiu şi, în plus, un efect alcalin. Totodata, e important să știți că nici cerealele sau grâul sau (mai ales) orezul nu sunt recomandate.
Poți, de pildă, să faci și mișcare și să respecți și o dietă de slăbire, dar cu toate acestea să nu reușești să slăbești – motivul e simplu: consumă alte mâncăruri acide care-l îngrașă, spune Robert Young.
„Corpul are nevoie de grăsime pentru a se proteja de efectele nocive ale acizilor, care ard şi pot distruge organele interne”, precizează specialistul.
- Adăugați sare pe fructe
La capitolul fructe:
„Regula generală, chiar dacă optaţi pentru un măr verde în locul unuia roşu, deci un fruct mai puţin dulce, este să puneţi puţină sare pe el”, recomandă specialistul.
Sarea distruge aproape total efectul acizilor și readuce energia de care are nevoie corpul tău. Mai puțin alcool, cafea şi ceai pentru o piele frumoasă și sănătoasă.
Puteți pune apă fierbinte și peste suc natural de lămâie şi ghimbir – o idee de ceai. Young ne mai spune și că alimentele bogate în clorofilă sunt o altă recomandare bună, deoarece contribuie la formarea de globule roşii.
„Tot ce este verde este bun. Ar trebui să consumaţi fructe sau legume verzi la mic dejun, prânz şi cină”, recomandă specialistul.