Cele mai ieftine beri din Europa le găsești în București

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Capitala țărișoarei noastre este printre cele mai ieftine oraşe din Europa atunci când vine vorba despre prețul unei beri. Un nou studiu arată că o bere la 330 de ml costă în medie (iar singura care mai intră în această categorie este Kiev) în București 2,15 dolari. Balanța suferă modificări însă la categoria retail (0,8 dolari) şi HoReCa (3,5 dolari) – se arată în raportul ZF.

În cealaltă extremă găsim capitalele occidentale, precum Roma, Londra sau Paris, unde preţul mediu pentru doar o bere ajunge undeva la 6 dolari, după cum arată și platforma Expensivity.

Este clar că preţul este influenţat dintr-un anumit punct de vedere de puterea de cumpărare dintr-un anumit loc, dar și de mediul turistic. Unde sunt mai mulți vizitatori prețurile vor sări. O zonă cu turism dezvoltat înseamnă automat și o dezvoltare a industriei HoReCa.

Dacă ne raportăm și realist la puterea de cumpărare a bucureștenilor, aceasta valoarea este departe de marile capitale din Occident. Salariul mediu e de cel puţin 2-3 ori mai mic decât în cealaltă extremă a Europei, precum Paris, Londra sau Roma. Foarte interesant este și aspectul că preţurile de retail şi cele din HoReCa diferă enorm, mai ales în regiunile turistice.

Roma este probabil cel mai bun exemplu în acest sens, unde prețurile cresc de 20 de ori mai mult la terasă decât în magazin. La noi, diferența este între 0,8 dolari în supermarket și 3,5 dolari în restaurant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: