BEREA E VICIU?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

OK, toata lumea stie ca gustul berii este motivul pentru care mare parte dintre noi consuma bere (moderat, desi recunosc ca nu mereu, personal, desi, sa nu uitam, studiile spun ca 1 pahar de bere pe zi e sanatos). Dar despre efectele ei ce stiti?

  • Continutul berii

A consuma alcool inseamna sa ti se schimbe greutatea corporala, ceea ce impiedica folosirea tesutului adipos in procesul metabolic. Pe de alta parte, tot datorita continului de alcool, acesta ajuta la pozitivarea balantei energetice si la acumularea tesutului adipos.

De fapt, berea, precum si numeroase alte bauturi alcoolice au un continut caloric mai ridicat fata de cel care poate fi obtinut prin metabolism. Un gram de alcool are 7,5 calorii, aproape la fel ca grasimea. Astfel, o singura bere are in jur de 130-150 de calorii si va impiedica celule adipoase din a mai produce lipide. Asa ca, grasimea se va depune foarte rapid datorita multelor calorii care vin ca in val peste corp, dar si din cauza acelui consum scazut de lipide. Prin urmare, locul in care aceasta grasime se depune cel mai mult este in zona abdominala.

  • Continutul de alcool

Desi procentajul de alcool din bere este mai scazut in comporatie cu alte bauturi alcoolice, acidul pe care aceasta il are, datorita cantitatii ridicate de maltoza, ne produce balonari, luare in greutate si „faimoasa“ halena a bautorilor de bere. Alt dezavantaj este si cresterea oboselii si performantele fizice sunt mai mici

  • Si intrebarea finala: berea e viciu?

Cred ca nu e greu sa raspundem la aceasta intrebare, din moment ce este deja demonstrat stiintific ca orice alcool este viciu. Prin urmare, cercetatorii nici nu recomanda ca vara cand e caldura mare sa ne potolim setea cu multa bere, din cauza efectlor ei negative asupra sanatatii noastre, ca: steatoza hepatica, hepatita alcoolica, tulburarile psihice, ciroza alcoolica, neuropatiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: