Corteva Agriscience va educa aproape 40 de femei în domeniul agriculturii prin programul TalentA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, Corteva Agriscience, a anunțat finalizarea înscrierilor pentru sezonul TalentA 2022 – un program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural. Fiecare femeie care activează în agricultură se poate alătura programului pentru a obține gratuit educație în acest domeniu și pentru a concura pentru fonduri cu o valoare totală de 15.000 $ oferite de Corteva Agriscience.

Programul se va desfășura pe parcursul a 2 luni de zile, în mediul online, și va include două module: modulul de business (10 cursuri) și modulul de agribusiness (8 cursuri). Cursurile vor fi susținute de specialiștii Corteva și membrii echipei Starperfomining – companie de consultanță în afaceri. Programul a început pe data de 9 august iar modulul de agribusiness va fi susținut în totalitate de către experții Corteva Agriscience. Printre cursurile cele mai interesante se numără cultura de rapiță, cultura de cereale, nutriția animală, cultura de porumb, viticultura cât și pomicultura.

A doua etapă a programului va începe pe data de 30 septembrie 2022 când participanții vor da startul activității de construire a proiectelor inovatoare menite să contribuie la dezvoltarea comunităților și la susținere securității alimentare. Acestea vor fi finalizate până pe data de 10 octombrie și vor fi analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Starperformining. În principal, proiectele trebuie să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimententare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor și trebuie să se raporteze la beneficiul întregii comunități.

Comisia va decide cele mai bune 3 proiecte care vor fi premiate în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 14 octombrie 2021- cu o zi înainte de celebrarea Femeilor din Mediul Rural la nivel mondial. Premiile acordate se ridică la o valoare totală de 15.000$, împărțite astfel: locul I – 6000$, locul II – 5000$, locul III – 4000$

“Suntem extrem de încântați de numărul participantelor din acest an și sperăm ca prin programul nostru să ajutăm cât mai multe femei fermier din România dar și studentele de la universitățile cu profil agricol care doresc să-și dedice cariera acestei industrii. Prin programul TalentA sprijinim dezvoltarea rurală și agricolă din țara noastră”, spune Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Moldova.

Programul a fost lansat cu succes în România în anul 2020 și continuă pentru al treilea an consecutiv. Pe parcursul celor doi ani, peste 95 de femei au avut oportunitatea să primească educație gratuită în această industrie interesantă. La nivel internațional, programul a sprijinit formarea a peste 500 de femei fermier și aspirațiile lor sustenabile în agricultură în țări precum precum Ucraina, Portugalia, Argentina, Polonia și Ungaria.

Pentru detalii suplimentare despre cele 18 cursuri în desfășurare, persoanele care au facilitat și organizat cele 2 module de învățare, comisia de experți Corteva Agriscience și Starperformining și multe alte informații, vizitaţi site-ul Corteva şi urmăriţi detalii despre Programul TalentA pe Facebook Corteva România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: