Corteva Agriscience valorifică natura pentru a stimula rezistența plantelor la boli

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cercetările au confirmat mișcarea naturală a genelor de rezistență la boli și potențialul beneficiu al tehnologiei precise de editare genetică în susținerea practicilor sustenabile și îmbunătățirea randamentulului fermierilor

Corteva Agriscience (NYSE: CTVA) a anunțat publicarea cercetării care confirmă circulatia naturală a genelor de rezistență la boli în genomul plantei de porumb. Cercetarea are implicații în ceea ce privește aplicarea noilor tehnici de reproducere, pentru a reduce impactul devastator al bolilor plantelor, îmbunătățind, totodată, potențialul de productie și rezistența culturilor. Publicat într-un număr recent al jurnalului Molecular Plant Pathology, studiul de cercetare evidențiază că instrumentele de editare genetică, cum ar fi CRISPR, pot imita acest proces natural, dezvoltând capacitatea de a transfera mai multe gene rezistente la boli, accelerând procesul de reproducere a plantei și livrând fermierilor produse îmbunătățite cu performanță ridicată.

În martie, Corteva a anunțat că utilizarea tehnologiei brevetate de editare genetică, aflată în etapa inițială, înregistra progrese în rețeaua de cercetare și dezvoltare a companiei. Această tehnologie este menită să facă față mai multor boli ale porumbului, în America de Nord. Folosind CRISPR, compania poate să multiplice, cu exactitate, trăsăturile de rezistență la boli care există deja în genomul porumbului. Prin intermediul acestei cercetări recente, care a beneficiat de procesul de peer-reviewing, Corteva demonstrează că genele de rezistență la boli circula natural pentru a ajuta plantele să prevină atacurile patogenilor – totuși, procesul este unul foarte lent.

„O plantă este expusă unei mari varietăți de patogeni, ceea ce determină genele să circule, în mod natural, în genom, pentru a lupta împotriva bolilor și a crește capacitatea de supraviețuire”, spune Wendy Srnic, Vicepreședinte Biotehnologie, Corteva Agriscience. „Totuși, această mobilitate naturală a genelor are loc prea lent pentru a combate, în mod eficient, înmulțirea rapidă a bolilor și a presiunilor legate de climă cu care se confruntă fermierii din întreaga lume. Prin cercetarea noastră, am validat capacitatea de a reflecta circulatia genelor, ceea ne permite să aplicăm noi tehnici de reproducere pentru a livra semințe care pot rezista mai bine provocărilor pe teren.”

În 2021, pătarea cenușie a frunzelor, rugina porumbului, pătarea neagra a frunzelor și putregaiul moale al tulpinii, toate acestea combinate, au provocat cultivatorilor de porumb, din America de Nord, pagube de peste 318 milioane de unități de producție. Prin valorificarea noilor tehnici de ameliorare, Corteva nu doar simplifică opțiunile de gestionare a bolilor pentru fermieri, dar și îmbunătățește sustenabilitatea fermelor, prin reducerea necesității de aplicări suplimentare de produse pentru protecția plantelor sau combaterea presiunii bolilor.

„Inovând prin tehnici avansate de ameliorare, obiectivul nostru este de a crea schimbări profunde”, a adăugat Srnic. „Cu aceste tehnici, putem valorifica și multiplica procesele naturale care accelerează dezvoltarea, prin îmbunătățirea rezistenței și a randamentului. Ne-am angajat să oferim fermierilor mai multe opțiuni de cultura, continuând, totodată, să ne protejăm resursele naturale pentru generațiile viitoare.”

Despre Corteva Agriscience
Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globală, pur-agricolă, cotată la bursă, care combină cea mai bună inovare, interacțiune personalizată cu clienții și execuție operațională pentru a livra, în mod rentabil, soluții pentru cele mai urgente provocări agricole. Corteva generează preferințe de piață avantajate prin strategia de distribuție unică, alături de un amestec echilibrat, la nivel global, de semințe, protecție a culturilor și produse și servicii digitale. Alături de unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și oportunități tehnologice bine poziționate pentru a promova creșterea, Compania și-a luat angajamentul să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând, totodată, cu părțile interesate din domeniul alimentar, pe măsură ce îndeplinește promisiunea de a îmbogăți viețile celor care produc și celor care consumă, asigurând progres pentru generațiile viitoare. Mai multe informații pe: www.corteva.com. Urmăriți Corteva pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și YouTube.

Atenționare privind declarații anticipative
Acest comunicat conține unele declarații anticipative, în sensul Articolului 21E din Legea valorilor mobiliare (transferabile) din 1934, în forma amendată, și al Articolului 27A din Legea valorilor mobiliare din 1933, în forma amendată, care sunt propuse spre a face obiectul dispozițiilor sferei de siguranță pentru declarații anticipative cuprinse în Legea privind reforma litigiilor cu valori mobiliare private din 1995, și pot fi identificate prin utilizarea termenilor „planifică,” „așteaptă,” „va,” „anticipează,” „crede,” „intenționează” sau alte cuvinte cu sens similar. Toate declarațiile care abordează așteptări sau preconizări despre viitor, inclusiv declarații privind așteptările Corteva legate de aprobările de reglementare, dezvoltarea de produse, ofertele de produse și performanțele produselor, cele financiare sau de sustenabilitate, sunt declarații anticipative. Corteva neagă și nu își asumă obligația de a actualiza sau revizui declarații anticipative, cu excepția cazului în care legislația prevede altfel. O discuție detaliată cu privire la unele riscuri și incertitudini semnificative, care ar putea determina ca rezultatele și evenimentele să difere semnificativ de declarațiile anticipative sau alte estimări, este inclusă în secțiunea intitulată „Factori de risc” din Raportul anual al Corteva, în formularul 10-K, modificat prin rapoartele ulterioare în formularul 10-Q și prin Rapoartele curente în formularul 8-K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: