Vacanțe

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR
INSULA MĂGARILOR

Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă… Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut… Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii… Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a trebuit să ajungem în Ammouliani…

NICOLETA GĂLĂȚANU, CRISTIAN GĂLĂȚANU

În partea sudică a insulei Ammouliani, se află un complex de mici insulițe. Toate nelocuite. Printre acestea, se află și insula Drenia Numită/alintată și Insula Măgarilor. Da, pentru că vom intra în Rai doar împreună cu măgarii, ne spune minunatul poet Francis Jammes, într-un poem ca o rugăciune… Drenia ne drenează neliniștile.

Dacă îți dorești o zi departe de aglomerație, atunci aici. Trebuie să debarci. Acesta este locul unde trebuie să mergi. Unde îți vindeci neliniștirile.

Măgarii nu știu dacă asta își doresc. Sincer să fiu, habar n-am/habar nu avem ce își doresc măgarii. N-am reușit, până acum, să  vorbesc cu vreunul dintre ei. Pot, doar, presupune. Și asta, pentru că nu știu de ce nu vorbesc cu mine.

DAU UN REGAT PENTRU O BARCĂ

Lesne & alene poți închiria o barcă. Iar apoi explora zona insulelor de aici. Nu ai nevoie de permis special pentru a o conduce și poți merge chiar mai departe, să descoperi de exemplu Blue Lagoon. Care lagună albastră iaște, în cazul nostru, pe brațul Sithonia.

Plaja Drenia este singura plajă amenajată. Este o plajă cu vedere către golful peninsulei Athos. Aici ai/avem/aveți la îndemână câteva șezlonguri și o tavernă. Apa îmbină nuanțele ei specific de albastru, turcoaz și verde într-un peisaj. Unic. Care nu are darul de a te lăsa indiferent. Este un loc excelent pentru a practica scufundari. Sau pentru o partidă de snorkeling. Ceea ce te poate atrage aici este însăși sălbăticia absolută. Primordială. Pe care o găsești aici. Ai chiar senzația că te afli undeva în Delta Dunării…parașutat…nu se știe cum…Peste 100.000 de turisti. Și majoritatea turiștilor o recomandă mai departe.

De la an la an, tot mai bine. Dar nu spectaculos. Nu o invazie Munte și mare, în același pachet. Totul este foarte bine gestionat. Am spune:cu parcimonie a resurselor, dacă, în realitate, n-ar fi vorba decât de CUMPĂTARE. Foarte curat și îngrijit. Cu plaje visătoare și generoase. Pe ce plaje grecești mai găsești ATÂTA  loc fără înghesuială, de om lângă om? Am spune:bine chivernisită, cu umbrele-UMBRELUȚE și sezlonguri noi. Nici măcar la bere nu e înghesuială. Te poți duce să comanzi ORICÂND un cocktail ori să cumperi o înghețată care îți face cu ochiul. Și să fii chiar primul la rând. Wow! Unde ai mai pomenit asta, pe o vreme de vipie? E un lux. Iar dacă nu ne credeți, mergeți – și vă încredințați cu ochii dumneavoastră…

Majoritatea turiștilor, cu excepția celor din cale-afară de snobi, cei care ajung aici, recomadă insula, la rândul lor, mai departe. Și uite-așa se creează un BOULE DE NEIGE, care se rostogolește din gură, ca și cum locurile nu ar avea nevoie de publicitate…deși au. Și încă mai cum. Că nu e loc pe lume, chiar și în Elada cea însorită, care să nu aibă nevoie de publicitate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: