APIA trimite banii către crescătorii de animale!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

FERMIERI! Acum doua zile au fost autorizate alte plati, pentru crescatorii de animale! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunta ca, timp de 4 zile vor trimite sumele de bani din ajutorul de stat, atat pentru serviciile de întocmire şi menținere a registrelor genealogice, cat si pentru cele de determinare a calităţii genetice a raselor de animale,potrivit lunii iulie 2017. Beneficiarii vor avea banii in conturi pana pe data de 26 septembrie 2017, cand platile se vor fi terminat.

Bugetul total acordat platilor este de 1.244.977,86 lei și provine de la stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, trimise catre cei 28 de crescatori care s-au inscris la sus-mentionatul tip de ajutor, potrivit Hotarii de Guvern. nr.1179/2014 referitoare la stabilirea sprijinului de stat din domeniul creșterii animalelor.

Beneficiarii sprijinului reperezinta asociații sau organizații de crescători de animale, ce au obtinut un registru genealogic al raselor. Sumele de banii trimise crescatorilor sunt inclusiv pentru cheltuielile facute cu testele, pentru determinarea calității genetice sau a productivitatii genetic al șeptelului.

Nu ar trebui sa uitam, sa mentionam, totusi: crescatorii de animale beneficiaza in mod mijlocit de sumele de bani, prin intermediul inregistrarii gratuite în Registrul Genealogic, condiție eligibila pentru primirea Sprijinului Cuplat Zootehnic.

Costurile eligibile, pentru a primiri sprijinul Cuplat Zootehnic, au prevazute mai multe acitivitati obligatorii de indeplinit:

  • inregistrarea si adunarea datelor referitoare la animale, ceea ce insesamna: originea animalului, data nașterii, data însămânțării, data ieșirii din efectiv și cauza acesteia, evaluarea animalelor de către expert, actualizarea și prelucrarea datelor necesare pentru întocmirea și menținerea registrelor genealogice;
  • activitățile administrative care au legătură cu înregistrarea datelor relevante privind animalele în registrele genealogice;
  • actualizarea software-urilor pentru gestionarea datelor în registrele genealogice;
  • publicarea informațiilor referitoare la registrele genealogice și a datelor din registrele genealogice;
  • alte activități conexe înscrierii și pastrarii registrului genealogic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: