Cafeaua băuta mai târziu, dăunătoare!

In ultimul articol am vorbit despre primele 3 mituri despre cafeaua care ne pot dauna corpului nostru si asta fara sa ne dam seama. Oricare dintre noi putem gresi, dar este important sa stim cum sa ne mentinem sanatatea (CLCIK AICI PT A VEDEA PRIMUL ARTICOL). De asemenea, puteti vedea si beneficiile cafelei, care sunt ele?  ( CLICK AICI PT A VEDEA BENEFICIILE CAFELEI )

4. Stop bautul cafelei in cantitati exagerate: Toti stim vorba aia a bunicii sau a mamicii noastre…”orice in exces, dauneaza”, parca si aud cuvintele lor…asa…intr-o ceata 🙂 Normal ar fi sa bem 225 de ml, dar…iarasi, cine face asta? Totusi…vreau sa raman sanatos…O cantitate mai mare de 225 face rau organismului, in special in randul diabeticilor, cei anxiosi ori care au reflux gastroesofagian.

5. Zahar cu polonicul in cafea: Parca ironic, cel mai mare beneficiu al cafelei este ca mentine un nivel optim de de zahăr in sânge şi scade riscul dezvoltarii diabetului de tip 2, datorita antioxidantilor. Daca exageram cantitatea pusa in zahar, e clar, produce efectul invers!

6. Cafeaua trebuie bauta pe loc: Bine, poate nu chiar pe loc, dar cel putin in acel moment. Daca stam prea mult cu o cafea, de genul catorva ore bune, atunci nu e bine. In timpul in care tu te gandesti la altceva, aciditatea cafelei devine mai mare, care dezvolta (tie) arsuri gastrice şi indifestiei, alaturi de smalţul dinţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: