Investiții uriașe ale lui BERD în Agricover

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Investitii mari in agricultura! Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) tocmai a incheiat un contract cu Agricover, pentru a prelua 13% din acţiunile acesteia. Firma in care se investe o suma imensa de 32 de milioane de lei, adica 7 milioane de euro, lucreaza cu servicii financiare şi de agrobusiness a fermierilor. Achizitatia se afla acum pe masa Consiliul Concurenței pentru aprobare.

„Ne unim forţele cu BERD pentru a accelera sprijinul oferit dezvoltării unei agriculturi moderne în România. Împreună cu banca, vom continua să oferim fermierilor soluţii inovatoare pentru creşterea performanţei activităţilor agricole“, a declarat Jabbar Kanani, preşedintele Agricover Holding.

„Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile inerente din sectorul agricol“, a mai zis Miljan Zdrale, coordonator regional BERD pentru agrobusiness în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Printre alte multe achizitii de acest gen de pe piata noastra ale lui BERD se numara si in cazul acționarilor Profi. Este important de retinut ca BERD este unul dintre cei mai importanti investitori instituţionali din tara, cu investiții ce se ridica si la 7,6 mld. euro în mai mult de 400 de proiecte. Numai in domeniul agroalimentar Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a investit in jur de 10,3 mld. euro în peste 600 de proiecte în ţările în care este activa; din aceast suma,  700 de milioane euro au fost pompati în România în 36 de proiecte, conform ultimelor informatii furnizate de ei.

Partea de agrobusiness a lui Agricover are multe activităţi desfasurate în distribuţia de materii prime agricole, comerţul cu cereale, precum şi abatorizarea şi procesarea cărnii de porc si a terminat anul trecut cu un venit total de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro), o reducere cu 4% faţă de 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: