Fabrică de bere…acasă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Crezi ca ai nevoie de cine stie ce ca sa te apuci sa produci bere? Neah, va inselati complet, va spun eu. Raspunsul este NU. Da, o stim pe viu. Uite, Laurențiu Iancu, la varsta de 46 de ani, isi face berea acasa, da, ati auzit bine, mai exact in propria lui bucatarie, si are la indemana echipamente și kituri de pro­ducție pentru berării “de apartament”.

  • Model belgian

Si cum orice succes vine doar cu o minte pusa pe drumul corect, Laurențiu Iancu a mers cu berea lui pe model belgian. De unde a aflat reteta? Pai ne spune chiar el:

„Eram la berărie cu un fost coleg de facultate stabilit în Belgia și mi-a spus că el are propria instalație de fabricat bere acasă“, ne spune producatorul de bere. A inceput in 2008 afacerea cand echipamente pentru sudură, unde Iancu lucra, cam se duceau la vale din cauza caderii pietei imobiliare. Dupa ce prietenului de la facultate la inspirat s-a gandit sa se apuce si de treaba, asa ca a cumparat online acest gen de echipament, ca sa inceapa o afacere cu instalații de fabricat bere în casă.

Dupa ce o luna intreaga s-a chinuit sa produca o cantitatea de bere ce nu putea fi mai mare de 23 de litri, a gustat si el noua lui bere. A zis ca e buna! Asa ca a continuat. In 2009 era deja in masina spre Belgia. „Am investit câteva mii de euro într-un mic stoc și am bătut palma cu un furnizor“, spune el. La inceput, dupa primele luni de la deschidere nu vindea nimic, insa, dupa un an asa, clientela lui, formata dintr-un numar de cateva sute, se stabilise. Dupa 2 ani afacerea avea venituri de 24.000 de euro și un profit sub 2.000 de euro.

In schimb, dupa multi ani, in 2016 a reusit sa ajunga la venituri de 200.000 de euro, si un profit de 4.500 de euro, dar sa nu uitam ca a închiriat unui depozit unde are si un mini-showroom. Are o crestere constanta de 40–50% pe an si antreprenorul se asteapta ca dupa anul acesta sa ajunga lavenituri ce depasesc 300.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: