Încercați o bere albă!
Haideti sa va spunem direct de ce va recomandam sa incercati macar o data in viata berea alba, nefiltrata. Pentru ca pentru a o produce ai nevoie de o preparare speciala inainte de a fi consumata, lucru care o face super buna! Daca zic alba, nu va ganditi ca se numeste asa din cauza spumei sau ceva de genu asta, nicio legatura, ci datorita culorii ei intense, data de concentratia de drojdie a acesteia.
Berea alba a fost inventata de belgieni si e realizata din grau si o combinatie de plante aromate (cam cum e la vinul pelin al nostru, romanesc, ca o mica analogie), adaugarea sau nu a hameiului fiind optionala, desi, in general, are mai mereu coriandru si portocala. Sine interesant nu? Una dintre cele mai populare beri albe este Hoegaarden. Dar asta trebuie sa retineti in primul rand: aspectul cremos si gustul dulceag (ce de duce cu gandul la banane), iar, tocmai din acest motiv, se prefera consumarea ei cu un desert. Chiar si persoanele care se stiu ca nu le place gustul berii “in general”, au afirmat de multe ori ca, totusi, in cazul celei albe – pot face o exceptie.
In articolul de maine detaliem si tipurile de bere alba. CLICK AICI DACA A APARUT.