Ce înseamnă bere “de calitate”?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nu este chiar asa greu sa-ti dai seama de calitate unei beri, cum poate ar parea la inceput. Sunt cateva reguli care trebuie respectate: sa fie nepasteurizată, fără porumb şi chimicale adăugate. Desigur ca exista si un loc de unde puteti lua (mai mult ca sigur) beri de calitate: cele de manufactură, precum micile berării, unde transparenta este mai mare. Va asigur ca o sa simtiti imediat diferenta – e incontestabil mai bun acest mod de preparare a bauturii.

De altfel, sansele sunt mai mari sa gasiti si beri mai bune la sticla, pentru ca, fiind in sticla, proprietatile sale se mentin pentru mai mult timp si, deci, e mai proaspata bautura. Mai ales ca cele vândute la pet sau doză au nevoie de aditivi alimentari pentru a fi pastrata mai mult timp berea.

Pe eticheta vedeti imediat ca e nepasteurizată, din hamei sau malţ, şi ca nu contine porumb.

Berea nefiltrată are mai multe substanțe nutritive. Sa nu uitam si ca procesul de “curatare” duce la eliminarea drojdiei și aroma băuturii. Nu de mult am incercat un Zaganu nepasteurizat – vreau sa va spun ca a fost o bere foarte buna si ca nu am mai baut una asa de mult…mult timp.

„Conform legii purităţii berii (Germania, anii 1500), aceasta nu poate fi obţinută decât din malţ, hamei, drojdie şi apă”, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București. Are o cantitate considerabila de vitamine (B1, B2, B5, B6, B9, PP, H, inozitol), săruri minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, zinc, fluor şi mangan), aminoacizi, glucide şi proteine.

De asemenea, nu luati, in genere, o bere necunoscuta international – s-ar putea sa va treziti de multe ori pacaliti, putand fii o bere falsificata. Se face foarte usor, credeti-ma, adaugi doar cativa aditivi speciali, care falsifica gustul, ori se adauga multa apa sau alcool (cu galeata as zice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: