Ce trebuie să facă fermierii ca să nu piardă subvențiile!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un anunt foarte important in legatura cu calitatea de fermier! Puteti pierde subventii! Fermierii care nu sunt înscrisi la Fisc nu vor mai avea statutul de fermieri activi și vor pierde, pe cale de consecinta, subvențiile agricole. De la ce data, deci, fermierii vor trebui să apara într-un registru special al Fiscului?

Din urmatorul an, statutul de fermier activ se obtine și prin verificarea înregistrării persoanelor fizice și juridice, precum și a formelor asociative de persoane fizice sau juridice, pentru activitățile lor agricole, în Registrul contribuabililor/plătitorilor, organizat de Agenția Națională de Administrare Fiscală, se arata intr-un act normativ care modifică Ordonanța 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020. 

In toate cazurile, fermierii trebuie să declare toate parcelele agricole. Fermierii care deţin parcele agricole cu o suprafaţă de până la 0,1 ha nesolicitate la plată nu au aceasta obligatie, DACA suprafața însumată a acestor parcele nu trece de 1 hectar. Pe cale de consecinta, nici fermierii care nu transmit nicio cerere pentru nicio plată directă in legatura cu suprafața nu trebuie sa-si declare parcelele agricole, in cazul in care suprafața totală nu trece de un ha. 

Indiferent de caz, fermierul este obligat sa mentioneze în cererea lui că are la dispoziție parcele agricole și, la cererea APIA, mentioneaza si  localizarea lor. Fermierii care sunt inregistrati in schema pentru micii fermieri, dupa cum se arata în titlul V din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013, nu trebuie sa-și declare parcelele agricole pentru care nu depun cerere de plată, in afara cand o asemenea declarație este necesară pentru obținerea unei alte forme de ajutor sau sprijin.

Proiectul legislativ schimba și intervalul în care un teren poate fi lăsat pârloagă și introduce un nou termen: teren în pregătire pentru culturi permanente.

Pârloagă reprezinta un teren arabil necultivat pe durata unui an, întreținut în bune condiții agricole şi de mediu, pe care se efectuează activitatea minimă. Perioada în care terenul este lăsat în pârloagă este de minim 6 luni într-un an calendaristic și acoperă lunile aprilie-septembrie.

Teren în pregătire pentru culturi permanente reprezinta un teren pe care se vor infiinta culturi permanente și pe care se desfășoară activitate minimă. Este temporar insa, de cel mult 3 ani, care începe cu anul primei declarări a acestuia pentru schema de plată unică pe suprafață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: