Când va prezenta ministrul Justiției rezultatele evaluării DNA și DIICOT?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Pe data de 22 februarie ministrul Justiției, Tudorel Toader, va prezenta raportul referitor la analiza Ministerului Public, DNA și DIICOT, în plenul camerelor reunite.

Iata declaratii facute de ministrul Justitiei astazi:

“Înainte de a accepta demnititatea de ministru al Justiției, am discutat cu liderii coaliției. Am primit garanții de neimplicare a factorului politic în…deciziile pe care le voi lua, ceea ce s-a respectat inca se respecta.

Astăzi, înaintea ședinței de Guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea activitatii Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatele evaluării, indiferent care vor fi acestea.

Potrivit legii, voi face/prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DNA, la nivelul DIICOT. Prezentarea respectivului raport este o obligatie a Ministerului Justitiei si va avea loc joi viitoare. E prevăzută în articolul 79 din legea privind organizarea judiciară,

Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlamament, săptămâna următoare, joi, la o oră pe care o voi comunica în timp util, voi face o informare de presă, în care voi prezenta conținutul și concluzțiile raportului cu referire la activitatea DNA.”

De asemenea, s-a mai confirmati si ca seful ministerului de care vorbim a avut o mica convorbire cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema scandalului declanşat de interceptările publicate de fostul deputat PSD Vlad Cosma.

“A existat o discuţie, înaintea şedinţei de Guvern. Ministrul Justiţiei va face o declaraţie de presă, la ministerul Justiţiei. Nu am participat, nu vă pot da detalii. Aşteptăm o poziţie a ministrului Justiţiei.”

Purtatorul de cuvant a mentionat ca, in schimb, tema aceasta nu a fost si discutata in interiorul Guvernului.

De asemenea, acesta a mai declarat si ca:

„Am revenit în ţară, date fiind discuţiile din spaţiul public referitoare la sistemul de justiţie. Am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare şi am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în deciziile pe care le voi lua ca ministru al justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi acum. Mi s-a solicitat să comunic public rezultatele evaluării Ministerului Public, indiferent care sunt acestea. Voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul DNA, DIICOT şi Ministerul Public. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament saptămâna viitoare, în cursul zilei de joi voi face o informare de presă în care voi prezenta concluziile raportului“, a mai spus Tudorel Toder.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: