Beneficiile mămăligii, necunoste de mulți

Mamaliga are foarte multe fibre, scade riscul de a face artrita și reduce si colesterolul. Dar stati, daca credeti ca astea sunt toate beneficiile, atunci va inselati, mai sunt si altele! Incercam sa vad cat mai multe, cititorii nostri de pe drinkfood, asa ca nutriționistul Mihaela Bilic ne vine in ajutor in acest sens. Ea recomanda sa o mancam in loc de paine:

”Spre deosebire de painea proaspata care e facuta cu drojdie si fermenteaza, mamaliga nu baloneaza. In plus nu contine gluten, acea proteina din cereale care e tolerata mai greu de unele persoane. In boabele de porumb exista multi carotenoizi (de unde si culoarea galbena) pigmenti din care se sintetizeaza vitamina A. Prin urmare mamaliga face bine la piele si la vedere iar continutul mare de fibre o recomanda pentru problemele de tranzit intestinal.”, mai mentioneaza Mihaela Bilic.

Gastrita hiperacidă și ulcerul a caror durere este simtita mai putin datorita consumului de mămăligă caldă inlocuita de paine. Ceea ce da de fapt efectul este malaiul, care, alaturi de efectul de reducere a acidității, are si una calmantă.

Carbohidrații care se afla in porumb ofera energie și nu lasa sa se puna grăsimea. Te ajuta si in lupta impotriva grasimii, scazi in greutate, cateva molecule care se regasesc in porumb duc mai rapid la degradarea grăsimilor.

In acelasi timp, vitamina A, tot din porumb, reprezinta un antioxidant natural care ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii tale, respectiv pentru un metabolism mai bun, care duce, in final, la slabire.

Acesta echilibreaza si tranzitul intestinal. De altfel, bun diuretic, iar daca devine parte din regimul tau, poate preveni retenția de apă în organism. Pentru detoxifiere se recomanda mătasea de porumb, luata ca ceai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: