Cum îți dai seama dacă ai sistemul imunitar scăzut

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sistemul imunitar este cel mai important aparator al corpului nostru, iar de aceea trebuie sa fiti foarte atenti cu el, mai ales cand corpul vostru va da semne ca exista o problema in organism, care trebuie remediata. Acesta este mijlocul de apărare al lui contra agenților externi care pot patrunde în corp și pot crea probleme. Alcatuit din rețele de celule, țesuturi și organe, acestea toate lucrează cot la cot pentru a-ti oferi tie protectia necesara.

Semnele sunt urmatoarele:

1. Oboseala

Oboseala e putin tricky, nu inseaemna mereu ca ai si un sistem imunitar scazut, insa daca ti se pare ca aceasta nu are nicio cauza concreta, precum cazul in care te trezesti dimineața si simti oboseala ori când orice activitate te termina rapid.

2. Infecții dese

Infecțiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate și roșii pot arata faptul ca istemul tău imnitar nu poate duce lupta cum trebuie contra agenților externi.

3. Gripă, răceală, dureri în gât

Daca racesti in continuu, iti trece, dar imediat o iei de la capat, ori te doare in gat, atunci e clar ca ar trebui sa treci pe la medic si sa afli ce se intampla cu tine. Preventia pe primul loc, mereu.

4. Alergii

Alergiile sunt normale, desigur, dar daca ai reactii alergice mai dese decat alte persoane, care au aceeasi problema ca si tine, ori pur si simplu e atipic, atunci, stii ce trebuie sa faci…medicul!

5. Răni care se vindecă greu

Pielea este cel mai mare organ al corpului si, ca atare, este prima care este expusa riscurilor. problema e ca daca ai imunitatea scazuta, atunci gentii infectiosi reusesc sa treaca mai rapid de protectia corpului tau si produc mai multe probleme decat ar fi produs normal, la nivelul pielii, producand: deshidratare, modificari ale culorii si iritatii. Atunci pielea se vindeca mai greu, fiind afectata, lasand uneori chiar si cicatrici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: