Până acum, au fost depuse 237 de mii de cereri pentru subvenții

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Au trecut aproximativ 30 de zile de cand a debutat campania de primire a cererilor pentru subventiile pe anul agricol 2018, iar acum, seful APIA, Adrian Pintea, a declarat ca numarul cererilor unice trimise pana azi de fermieri ajunge cam pe la 237.000.

„La 1 martie a fost demarata campania de primire a cererile unice de plata, pana la 26 martie fiind depuse 236.887 de cereri pentru o suprafata de 685.202 ha. Ca o noutate, va pot spune ca incepand de astazi am inceput sa primim cereri si pentru zootehnie si anume pentru ANTZ 7 si ANTZ 8. In privinta platilor la zi va pot spune ca pentru campania 2018, avem acordate deja 2,5 miliarde de euro din bugetele FEGA, FEADR si bugetul national”, a spus Adrian Pintea.

Trimiterea cererii unice va trebui sa se faca in intervalul 1 martie-15 mai si APIA a postat pe site-ul lor oficial diferite recomandari pentru fermieri care in putin timp vor fi atasate si la primarii, darsi la centrele agentiei de plati.

„Inainte de a veni la Centrul APIA, va recomandam sa verificati in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizati, la primaria unde il aveti inregistrat. Inainte de a semna, verificati inca o data Cererea Unica de Plata sector vegetal si zootehnic! Daca aveti animale in exploatatie, asigurati-va ca datele aferente acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociatie / propriile evidente,daca sunteti utilizator SNIIA)”, scrie in comunicat.

„in prezent se depun cererile pentru fermierii care se incadreaza intre 1 si 10 hectare. Si incepand de astazi, asa cum am anuntat si anterior, primim cererile si pentru zootehnie mai exact Ajutorul National Tranzitoriu pentru schema decuplata de productie, sector lapte – ANTZ 7 si Ajutorul National Tranzitoriu pentru schema decuplata de productie, sector carne – ANTZ 8, fie ca fermierii au doar bovine sau cuplat cu vegetal. Dupa data de 15 aprilie avem programat sa primit si cererile pentru fermierii care lucreaza peste 10 hectare”. – mai mentioneaza seful APIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: