Cum îți protejezi culturile de rapiță și cereale de dăunători

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
După cum știu deja toții agricultorii, a venit vremea ca aceștia să se asigure că cultura lor de rapiță și de cereale păioase după răsărire nu este afectată de dăunători. Noi am mai recomandat și în articolele precedente ALCEDO. Deși, dvs., sunteți liberi să alegeți firma cu care lucrați, desigur 🙂 
Vremea din ultima perioadă a favorizat nașterea și dezvoltarea dăunătorilor de culturile de cereale păioase răsărite, mai ales cea a afidelor.
Tot ulterior răsăririi culturii de rapiță, este important să vă asigurați că sunteți păziți de atacul puricilor cruciferelor (Psylliodes spp.), iar în cazul în care aceștia au început să vă afecteze plantele imediat după răsărire și nu ați protejat-o cum trebuie, atunci, întrucât nu au atins vârsta de maturitate, riscă să fie ucise.
Printre produsele recomandate în acest caz de ALCEDO este FASTER GOLD (lambda cihalotrin 50 g/l) cu o doză de 0,1 l/ha, fiind un insecticid cu acțiune bună contra afidelor din culturile de cereale păiose, dar recomandată și împotriva puricilor cruciferelor din cultura de rapiță.
Mai jos am reușit să găsesc un video scurt cu o prezentare a produsului, ușor de înțeleasă. Vă explică clar modul de funcționare al insecticidului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: